Seznam komiksů, které vyjdou během celého roku, zveřejňuje nakladatelství CREW většinou na začátku roku s tím, že přesné datum vydání se poté dozvíme v edičním plánu na určitý měsíc. Většina fanoušků komiksů si tak mohla myslet, že už je CREW nemá čím překvapit, ale opak je pravdou.

Během včerejšího večera totiž admini z nakladatelství zveřejnili na svých webových stránkách a Facebooku informace o titulu, jehož ohlášení si schovali právě na tuto chvíli. A máte se opravdu na co těšit, protože se jedná o fantasy evropský komiks s názvem Rytíři z Heliopole od oblíbeného spisovatele Alejandra Jodorowského (Incal, Metabaron) a umělce s pseudonymem Jérémy.

Pokud nevíte, o co se jedná, Rytíři z Heliopole jsou takovým historickým fantasy komiksem, který se může podobat sérii Královská krev, jejíž druhý díl si u nás zasloužil samostatný článek. Rytíři z Heliopole se odehrávají za dob francouzské revoluce, ale ani zde se nevyhneme zvráceným králům. Navíc můžeme očekávat ještě šílené davy, tajemné řády, zavržené syny a obří mluvící opice, kterou jsou tím fantaskním prvkem.

Přečtěte si také: Nový Jodorowskyho fantasy komiksový příběh plný násilí, sexu, zrady a zakázané lásky

A teď k tomu nejdůležitějšímu, což jsou informace o vydání. První knihy, která bude obsahovat dva díly zároveň, se dočkáme již v prosinci/decembri. Dokončení série by následně mělo vyjít v první polovině roku 2021. Celé vydání by mělo být v pevných deskách a ve větším formátu, aby umělecká kresba více vynikla. My už se nemůžeme dočkat.