Americký scenárista Jon Spaihts má zkušenosti především se sci-fi žánrem, během své kariéry napsal scénáře k filmovým kouskům jako Černá hodina (2011), Prometheus (2012) a Pasažéři (2016), taktéž se podílel na psaní prvního Doctora Strange (2016). Největší úspěch však zaznamenal v posledních letech s filmovými adaptacemi Duny, u níž na scénáři pracoval spolu s režisérem Denisem Villeneuvem. Za první díl byl tak nominován nejenom na Oscara, ale i na cenu BAFTA v kategorii Nejlepší adaptovaný scénář.

A nyní se zdá, že Spaihts připravuje další science fiction podívanou. Tou by se měl stát jakýsi thriller, který však zatím nemá žádný název. Příběh by se ale měl točit kolem ženy, která začne vyšetřovat jakousi záhadu. Ta se odehrála během týdne, nicméně ona sama si na ni vůbec nepamatuje. 

Zajímavé každopádně je, že na hraný snímek bude dohlížet studio Laika, které nám nadělilo známé animované tituly jako Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009), Norman a duchové (2012) nebo Kubo a kouzelný meč (2016).

Spaihts se každopádně domnívá, že Laika jsou více než ideálními partnery, společně tak vdechnou život projektu, který je pro scenáristu srdcovou záležitostí. Na spolupráci se těší i Matt Levin, šéf zmíněného studia, podle kterého bude chystaný sci-fi thriller jak podnětný, tak i dojemný. Tak se necháme překvapit, co z toho nakonec vyleze. 

O obsazení zatím nevíme zhola nic, stejně tak visí otazník i nad datem premiéry. Připomene ještě, že Laika chystá také temný stop motion animák jménem Wildwood, který vyjde příští rok.