Pokud se považujete za fanoušky stop-motion animace, určitě byste si neměli nechat ujít tvorbu amerického studia Laika, které nám nadělilo známé tituly jako Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009), Norman a duchové (2012) nebo Kubo a kouzelný meč (2016). A nyní studio láká na svou nadcházející novinku, kterou bude animák jménem Wildwood. Studio už vydalo krátkou upoutávku, kterou si můžete pustit výše.

Snímek bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, kterou napsal muzikant Colin Meloy. Hlavní hrdinkou se stává dívka jménem Prue McKeel (Peyton Elizabeth Lee), která opouští svůj domov v Portlandu v Oregonu, aby se mohla vydat na temnou výpravu do Wildwoodu, kouzelného lesa, v němž by se někde měl nacházet její mladší bratr. Ten byl totiž unesen hejnem vran, které vedla tajemná žena jménem Alexandra (Carey Mulligan).

Na animáku se už začalo pracovat v roce 2011, nicméně samotná produkce byla oficiálně potvrzena až o deset let později. Zatím to vypadá moc pěkně, jsme proto zvědaví, co ukáže plnohodnotný trailer. 

O režii se postaral Travis Knight, generální ředitel studia Laika, který také natočil výše zmíněný animák Kubo a kouzelný meč. Stojí také za transformerskou podívanou Bumblebee (2018). Scénář zpracoval Chris Butler (Hledá se Yetti).

Dále hrají Jacob Tremblay, Mahershala Ali, Awkwafina, Amandla Stenberg, Charlie Day, Angela Bassett, Jake Johnson, Jemaine Clement, Richard E. Grant, Tantoo Cardinal, Tom Waits a další.

Animák by měl vyjít někdy během první poloviny příštího roku.