Na kartě Netflixu se již brzy objeví další dokumentární série. Tentokrát se však diváci nevydají po stopách matky přírody či důležitých milníků v životě veřejně známé osobnosti, nýbrž směrem k neotřelé zábavě. Netradiční minisérie Dějiny nadávání (v originále History of Swear Words) zmapuje historii a dopady některých z nejznámějších anglických vulgarismů, a to v čele s Nicolasem Cagem.

Věděli jste, že když budete nadávat, udržíte ruku ve zmrzlé vodě o 50 % déle, než když nebudete? Sklony k používání sprostých slov máme dle výkladu hlavního průvodce minisérií vrozené, jelikož se jedná o způsob, jakým můžeme nejen v řadě vypjatých situací efektivně ulevit naší psychice. Kdo ale stanovuje, kde začíná a končí hranice vulgarismů?

Přečtěte si také: Netflix se ohlíží za uplynulým rokem v cynickém speciálu Smrt do roku 2020

„Sprostými slovy můžeme utnout debatu, někoho uklidnit, potěšit, vyděsit, urazit a svézt,“ tvrdí Cage. Vulgarismy jsou nejoblíbenější a nepřitažlivější tabu, které nám často během poznávání cizí řeči utkví v paměti jako první, avšak jejich čarovná moc je obestřena záhadou.

Tu se šestidílná dokumentární série Dějiny nadávání, za níž stojí americký režisér Christopher D'Elia, pokusí rozluštit již 5. ledna 2021, kdy se objeví v nabídce Netflixu. Diváci se tak zábavnou formou vzdělají v neuctivých vodách anglického jazyka, a to pomocí rozhovorů s historiky i umělci populární kultury.