Mysteriózní horor V zajetí (v originále The Run) si už sice odbyl svou premiéru na podzim minulého roku, nyní se však znovu představil v oficiálním traileru, pod jehož distribuční práva se podepsal Netflix. Napětí a frustrace, jejíž zvěstovatelkou se stala žánrově ostřílená Sarah Paulson, se již zanedlouho dostane k novým divákům.

„Jsem tvoje máma. Mojí prací je se o tebe postarat, když mě potřebuješ,“ říká Diane Shermanová (Paulson) své dceři Chloe (Kiera Allen), o kterou se každý den stará do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji má neustále pod dohledem. Od narození ji totiž doprovází řada zdravotních problémů, skrze něž potřebuje péči a s oddanou mámou na první pohled tvoří sehranou dvojici. Jejich vztah a život však záhy začnou působit zneklidňujícím dojmem. Zdá se, že z bezpečného přístavu mateřské lásky nelze uniknout.

Přečtěte si také: Americký teror předvede hororová antologie Them z dílny Amazonu, první řada se představila v oficiálním teaseru

Když se Chloe v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat děsivá tajemství. Místo odpovědí na otázky se ale od mámy dočká jen dalších frustrujících omezení. Dívka připoutaná ke svému vozíku musí z domácího vězení za každou cenu utéct. Odpovědi na kupící se otázky jsou totiž strašlivější, než si dovedla představit a jejich postupné odkrývání mají za následek, že se z láskyplné matky stává smrtící hrozba.

Nervy drásající snímek V zajetí, který letos za své narativní prvky získal cenu na prestižním festivalu nezávislých filmů Sundance, se vydá na cestu k novým divákům již 2. dubna 2021, kdy se objeví na kartě Netflixu. Za jeho vznikem stojí indicko-americký režisér Aneesh Chaganty, který si jej po úspěšném Pátrání (2018) připsal na své filmové portfolio jako svůj druhý celovečerní počin.