Návštěvníci minulého ročníku karlovarského festivalu měli možnost zajít si na francouzské drama s nádechem fantasy jménem Pět ďáblů, které bude už příští měsíc vstupovat také do světových kin. Na oficiální a řádně tajemný a znepokojivý trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na malou desetiletou dívku jménem Vicky (Sally Dramé), která žije se svými milujícími rodiči v malé vesnici v horách. Její matka Joanne (Adèle Exarchopoulos), která se živí jako instruktorka aqua aerobiku v místním bazénu, si však velice brzy povšimne, že její dítě je extrémně výjimečné. Má totiž nadpřirozené schopnosti, díky kterým má neuvěřitelně vytříbený čich. Proto dokáže nejenom reprodukovat, ale i uchovávat veškeré své oblíbené pachy, na které během života narazí. Ano, také nám to trochu připomíná Süskindův Parfém, příběh vraha. 

Věci se ale začnou komplikovat ve chvíli, kdy se do vesnice po dlouhých deseti letech vrátí dívčina teta Julia (Swala Emati), sestra jejího otce Jimmyho (Moustapha Mbengue). Vicky tak dívky svým schopnostem začne rozplétat temná rodinná tajemství, která nikdy neměla vyplavat na povrch.

Věc se totiž má tak, že Vicky o existenci své tety do jejího příjezdu neměla sebemenší ponětí. Proč o ní ale její rodiče nikdy nemluvili? Julia navíc dorazila právě ve chvíli, kdy se rodiče dívky dozvěděli o jejích tajemných schopnostech. Může mezi tím být nějaká spojitost? Toť samozřejmě otázkou. Ať už to ale bude jakkoliv, snímek by měl být mimo jiné také unikátním pohledem do mentality maloměstské komunity.

O scénář a režii se postarala francouzská filmařka Léa Mysius, která má za sebou dramata jako Ava (2017), Sbohem noci (2019) a Paříž, 13. obvod (2021). Na scénáři se také ještě podílel kameraman Paul Guilhaume.

Ve snímku se dále představí herci jako Daphne Patakia, Noée Abita, Patrick Bouchitey, Hugo Dillon a Antonia Buresi.

Do kin by se měl snímek dostat 24. 3. 2023.