Fatale, hororový detektivní komiks, který v roce 2012 stvořil skvělý americký scénárista Ed Brubaker (Gothal Central, Criminal) společně s britským ilustrátorem Seanem Phillipsem (Zatmívačka, Criminal), se blíží ke svému konci. Během včerejšího dne totiž nakladatelství BB art vydalo poslední pátý svazek s podtitulem Proklít démona.

Přečtěte si také: Nejambicióznější detektivní komiks The Fade Out vyšel v Česku

„Nicolas Lash konečně našel tajemnou Josephine, ženu, která mu nenávratně zničila život téhož dne, kdy ji potkal, a stála ho nohu i většinu příčetnosti. Přesto se od ní nechává vtáhnout do ještě nebezpečnějšího podniku, který plánovala už celá desetiletí… a který pravděpodobně žádný z nich nepřežije.“

Jak již bylo řečeno svazek Fatale 5: Proklít démona vyšel včera 25. listopadu/novembra 2020. Zakoupit ho můžete se slevou u oficiálního prodejce komiksů od BB art, kterým je Comicspoint. 

Pokud s touto sérií nemáte žádné zkušenosti, je to možná ten komiks, který byste si určitě měli přečíst. Ed Brubaker je prostě mistrem detektivního žánru. Série Fatale je navíc velmi zajímavá svou tajemnou mysteriózní atmosférou, která vám nedá spát.