Mike Myers se vrací! A tím nemyslíme ikonického hororového vrahouna ze série Halloween, ale známého herce a komedianta, který především proslul za filmovou sérii Austin Powers. Herec si tak zahraje ne jednu, ale hned osm rolí v nadcházejícím komediálním seriálu jménem The Pentaverate, na jehož trailer se můžete podívat výše. Díky vypravěči v traileru (Jeremy Irons) se dozvíme o pětici mužů z roku 1347, kteří zjistí, že za epidemií Černé smrti mohou blechy. Ale i přestože tento objev mohl zachránit miliony životů, církev se je rozhodla označit za rouhače, protože se domnívala, že Černá smrt je božím potrestáním. Proto se ona pětice mužů rozhodla, že vytvoří tajnou společnost, která bude tahat za nitky světa ze stínů. 

Místo iluminátů si však začali říkat The Pentaverate. A jak čas ubíhal, z této tajné společnosti se následně stala mocná a bohatá organizace, která má zásadní vliv na celosvětové dění. A jelikož je seriál parodií na tajné společnosti, sekty, kulty a ilumináty, tak se tvůrci samozřejmě nemohli obejít bez vtipných kostýmů a podivných rituálů. V centru toho všeho je Ken Scarborough (Mike Myers), novinář ze staré školy, který se rozhodne odhalit, co všechno má The Pentaverate vlastně za lubem, aby získal zpět svou práci. Při odhalování pravdy ale rychle zjistí, že možná nebude zachraňovat pouze sebe od zoufalého stavu nezaměstnanosti, ale také celý svět od zkázy.

A koho si vlastně ještě Myers zahraje? Budou to postavy jako konspirační teoretik Anthony Lansdowne, krajně pravicový rozhlasový moderátor Rex Smith, nejstarší a nejvýše postavený člen Pentaverate Lord Lordington, bývalý mediální magnát Bruce Baldwin, bývalý ruský oligarcha Mishu Ivanov, bývalý Rock-N-Roll manažer Shep Gordon a technický génius, který vynalezl superpočítač Pentaverate, Jason Eccleston.

Tvůrcem celého seriálu je sám Mike Myers, který se stal zároveň i hlavním scénáristou. Mezi další tvůrce taktéž patří Roger Drew a Ed Dyson. O režii se postaral Tim Kirkby, který má za sebou filmy jako Akční park a Last Looks. V seriálu se také objeví herci jako Ken Jeong, Keegan-Michael Key, Debi Mazar, Richard McCabe, Lydia West a Jennifer Saunders.

Oficiální premiéra je stanovená na 5. 5. 2022.