Na službě Apple TV+ nedávno premiérovala série Po atentátu, která se točila kolem Abrahama Lincolna a jeho vraždy. Streamovací platforma nám ale příští měsíc nadělí novou seriálovou podívanou, se kterou zavítáme ještě hlouběji do minulosti, přičemž si posvítíme na další významné období amerických dějin. Na světě tak máme oficiální trailer na sérii jménem Franklin, ve které si legendární Michael Douglas (Ant-Man a Wasp: Quantumania) zahraje amerického státníka a vynálezce Benjamina Franklina. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede na konec roku 1776, kdy už nějaký čas probíhala americká válka za nezávislost. Na Benjamina Franklina tak čeká důležitý úkol. Musí se vydat na tajnou misi do Francie, kde bude potřeba najít pomoc v boji proti Angličanům. Jednoduchý úkol to ale samozřejmě ani trochu nebude. A jelikož osud americké nezávislosti visí na vlásku, Franklin bude muset udělat vše pro to, aby uspěl. Série bude vycházet z knihy A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America z roku 2005, kterou napsala Stacy Schiff. 

O režii všech epizod se postaral Timothy Van Patten, který točil pro slavné seriály jako Rodina Sopránů (1999), The Wire - Špína Baltimoru (2002) a Impérium - Mafie v Atlantic City (2010). Scénář zpracovali Howard Korder (Dům na špatné adrese) a Kirk Ellis (John Adams).

Dále hrají Noah Jupe, Eddie Marsan, Daniel Mays, Ludivine Sagnier, Théodore Pellerin, Assaad Bouab a Jeanne Balibar.

Na službě Apple TV+ od 12. 4. 2024.