Minulý rok v létě nám služba Apple TV+ nadělila zbrusu nový seriálový thriller jménem Únos letadla, ve kterém se v hlavní roli zkušeného vyjednavače objevil Idris Elba (Vyproštění 2). Série vyprávěla o letu KA29 z Dubaje do Londýna, poklidnou cestu ale následně naruší skupina neznámých ozbrojenců, kteří letadlo unesou. Celou situaci ale může zachránit vyjednavač Sam Nelson, díky jehož profesionálním dovednostem mají nešťastníci na palubě naději na přežití.

Pokud jste už seriál zhlédli a mrzelo vás, že na obzoru nebylo žádné pokračování, tak pro vás máme dobrou zprávu. Server Deadline hlásí, že Apple TV+ sérii obnovila pro druhou řadu. 

A asi se tomu nelze moc divit. První sezóna měla podle všeho bezvadnou sledovanost, přičemž i reakce od kritiků byly převážně pozitivní.

Druhá řada, na níž budou kromě Applu opět pracovat studia 60Forty a Idiotlamp, už nabírá výkonné producenty jako Jamie Laurenson, Hakan Kousetta a Tom Nash. Vrátit by se zřejmě měl i jeden z tvůrců a režisér Jim Field Smith, který většinu epizod z první sezóny natočil. A samozřejmě můžeme počítat také s návratem Idrise Elby, kterého divácká odezva nadchla.

O připravovaném příběhu druhé řady zatím žádné informace nemáme, ale už minulý rok v létě Jim Field Smith v rozhovoru pro CBR uvedl, že jisté dějové linie v první sezóně měly záměrně otevřené konce. Každopádně uvidíme, co pro nás tvůrci vymyslí. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal George Kay, který například stál za vznikem seriálu Lupin (2021). O režii se kromě Smithe postaral také Mo Ali (Cobra).

Dále se v seriálu objevili herci jako Max Beesley, Justin Salinger, Holly Aird, Aimee Kelly, Alexis Zegerman, Paul Hickey, Zora Bishop, Jack Parry-Jones, Fatima Adoum, Grant Burgin a Nasser Memarzia.