Marvel Cinematic Universe všichni jistě známe. Hrdiny, jejich představitelé i to, jak se vlastně hrdiny stali máme zakódováné v hlavě jako nikdy neměnící se konstantu a právě s touto konstantou si chce pohrát nová animovaná série What if…?, která si svoji premiéru odbyde již jedenáctého srpna na streamovací službě Disney+.

Pamatujete si, jak Tony Stark byl zraněn a jen výroba zmenšeniny jeho obloukového reaktoru mu zachránila život? Co když Tony nebude zraněn, protože ho zachrání Killmonger? Co když sérum super vojáka nebude vpraveno do Steva Rodgerse, ale do jeho lásky Page Carterové? Co když se T´Challa nestane Black Panterem, ale rozjede kariéru jako Stráže Galaxie jménem Star-Lord? Ano, přesně těmito otázkami se bude seriál zabývat a z traileru to vypadá na pořádně našlapanou zábavu.

Alternativní komiksové příběhy mají vždycky své kouzlo a je zajímavé sledovat zaběhlé hrdiny, jak se dostanou mimo svoji komfortní superhrdinskou zónu. A samotné obsazení hrdinů značí, že autoři v čele s režisérem Bryanem Andrewsem a hlavním spisovatelem A.C. Bradleyem, mají opravdu velké plány. Na oznamujícím plakátu můžeme třeba vidět Gamoru nosící Thanosovu zbroj, nebo Spider-Mana oblečeného do pláště Doctora Strange. Zajímavý je rozhodně i zombie Captain America, nebo Page Carterová jako Captain Britain.

Těšit se můžeme opravdu na celý ansámbl MCU, pričemž většinu postav dabují herci, kteří se představili v live-action verzích. Největším tahákem je určitě účast Chadwicka Bosemana, který se naposledy představí jako T´Challa. Jedná se o jeho finální projekt před tím, než podlehl rakovině tlustého střeva.

Mezi hlasy trochu překvapivě chybí Robert Downey Jr. jako Tony Stark/Iron Man a Chris Evans jako Captain America. Těšit se můžeme ale na Chrise Hemswortha aka Thora, nebo Samuel L. Jacksona v roli Nicka Furyho. Vlastně opravdu většina postav bude mít ty stejné hlasy, na které jsme zvyklí, a to je za nás skvělá práce produkce, protože sehnat do animovaného seriálu většinu velkých hvězd rozhodně není žádná sranda.

Trailer nás opravdu navnadil na nevšední, ale snad o to zábavnější podívanou, která kartami v Marvel Cinematic Universu pořádně zamíchá. Sami jsme v očekávání, jakým způsobem si autoři pohrají s oblíbenými hrdiny. Jen je škoda, že u nás Disney+ stále není dostupné, protože nabídka jejich streamovací služby je stále lákavější.