Fanoušci známého anime Cowboy Bebop se v posledních několika dnech dočkali prvních obrázků z připravované live–action adaptace od Netflixu. Tím však informační nával rozhodně neskončil. Vydavatelství Titan Publishing stojící za komiksy ze světa Doctora Who či Blade Runnera na konci pracovního týdne oznámilo hned tři knižní projekty, které hraného Cowboye Bebopa doprovodí.

Celá knižní horečka odstartuje v listopadu/novembri letošního roku, kdy se seriál Cowboy Bebop objeví na streamovací platformě Netflix. Fanoušci si budou moci sledování okořenit prequelovým románem Cowboy Bebop: A Syndicate Story: Red Planet Requiem od Seana Cummingse, člena scenáristického týmu. Román se zaměří na život Spikea Spiegla a Viciouse ještě předtím, než se stali nepřáteli.

O měsíc později, tedy v prosince/decembri, si na své přijdou i milovníci komiksů. Vydavatelství Titan Publishing odstartuje komiksovou sérii Cowboy Bebop: The Comic Series od scenáristy Dana Watterse (Home Sick Pilots) a kreslíře Lamara Mathurina. První příběhová linka bude sledovat posádku lodi Bebop z roku 2171. Jejich úkolem bude chytit bývalého člena gangu, který vlastní vestu neomezeného štěstí.

Do třetice všeho dobrého si fanoušci budou moci užít knihu Cowboy Bebop: Making the Netflix Series od Jeffa Bonda, Genea Kozického a Andrého Nemeca (showrunner seriálu), která se zaměří na tvorbu první série live–action adaptace. Kniha bude obsahovat popis tvorby, rozhovory s tvůrci a herci, fotografie z natáčení a další zajímavé prvky. Kniha by měla vyjít na začátku roku 2022.

Pokud vás knižní výčet nezajímá a soustředíte se pouze na několikrát zmiňovanou hranou seriálovou adaptaci, tu si budete moci na Netflixu užít již 19. listopadu/novembra 2021.