Máme tu první srpnové pondělí, tudíž je opět čas omrknout žebříček světových tržeb. Minulý pátek konečně vstoupil do amerických kin očekávaný animák DC Liga supermazlíčků, který si posvítil na „domácí“ zvířátka slavných superhrdinů od DC. Po svém zahajovacím víkendu se už filmu podařilo celosvětově vydělat přes 41 milionů dolarů (rozpočet činí asi 90 milionů), což je pro tvůrce poměrně příjemně překvapivé číslo, protože se očekávalo, že po neúspěšné pixarovce Rakeťák si film v box officu příliš slušně nepovede. Jak se ale zdá, o film je skutečně zájem, přičemž v následujících dnech by měl úplně v pohodě překonat svůj původní rozpočet.

Překvapivě slušně si vede i snímek Elvis od Baze Luhrmanna, kterému čísla z tržeb i nadále rostou. Momentálně má na kontě přes 234 milionů, což je poměrně působivé vzhledem k tomu, že premiéroval před více než měsícem. Zcela zaručeně se tak jedná o jeden z nejúspěšnějších filmů letošního léta.

Horor Nope stále čeká na své velké chvíle, protože v mnohých zahraničních kinech (včetně těch našich) se objeví až v průběhu tohoto měsíce. Momentálně má na kontě přes 80 milionů, čímž již překonal svůj původní rozpočet 68 milionů. Zatím je však brzy dohadovat se o tom, zda se skutečně jedná o komerční úspěch. Jurský svět: Nadvláda i nadále pomalu dohání druhého Doctora Strange, třetí dinosauří dobrodružství už tak má na kontě 942 milionů. Dále se polepšuje i Thor: Láska jako hrom, který celosvětově vydělal už přes 662 milionů. Stále ale platí, že do historie komerčně nejúspěšnějších marvelovek se zaručeně nezapíše. 

A na co se v kinech můžete těšit tento týden? Přirozeně na akčňák Bullet Train, ve kterém hlavní roli ztvární Brad Pitt! Film se nějakou dobu potýkal s několika odklady premiéry, nicméně nyní je již zaručené, že se s ní už nijak hýbat nebude. Snímek tak u nás vejde do kin 4. 8. 2022. Jak si povede komerčně? To se budeme muset nechat překvapit.