V posledních několika letech se vyloženě přetrhl pytel s akčními thrillery, ve kterých ztvárnil hlavní roli charismatický Liam Neeson. Některé byly dobré, některé moc ne. A jak se zdá, britského herce to ještě stále neomrzelo. Teprve přednedávnem totiž vyšel oficiální trailer na film Blacklight, který obsahuje všechno, co byste od tradičního akčňáku s Neesonem mohli čekat – bouchačky, výbuchy a přísliby kruté pomsty. Herec se ujme role Travise Blocka, nezávislého prostředníka pro vládu, pro kterou občas vykoná nějakou tu špinavou prácičku. Block tak žije poměrně nebezpečným životem. Jeho úkolem je například zachraňovat vládní agenty z utajovaných misí, které nejsou žádnou procházkou růžovým sadem. Jednoho dne ale odhalí jisté hrozivé tajemství.

Block se dozví o tajemném programu jménem Operation Unity, která z určitých důvodů zabijí zcela normální a nevinné občany. O programu ví více šéf FBI Robinson (Aidan Quinn), který však Blockovi nehodlá nic prozrazovat. Starý a schopný prostředník se tak musí spojit s jistou zvídavou novinářkou (Raver-Lampman), aby společně přišli na to, jakou roli v tomto programu sehrává právě FBI. Věci se ale začnou komplikovat poté, co Block zjistí, že jeho šmejdění kolem programu ohrozí život jeho dceři a vnučce. Čeká ho tak na první pohled nemožný úkol. Musí odhalit pravdu o hrozivém státním tajemství, které je už několik dlouhých let drženo pod poklicí, a zároveň zachránit život členům své rodiny. Block je ale naštěstí mužem, se kterým si rozhodně není radno zahrávat. 

Mnozí se shodují na tom, že onu sérii akčních filmů s Neesonem odstartoval film 96 hodin z roku 2008. Těžko říct, nakolik kvalitní bude Blacklight, ale tvůrci se budou muset o to více snažit, aby nám nadělili něco opravdu originálního. Režii filmu si vzal na starost Mark Williams, který je jedním z tvůrců vynikajícího seriálového krimi thrilleru Ozark, tudíž jistá naděje tu je. Oficiální premiéry filmu se dočkáme 11. 2. 2022.