To bohužel není žádný předčasný aprílový žert. Bruce Willis, slavný a oblíbený představitel Johna McClanea, který za tři roky oslaví své sedmdesáté narozeniny, ukončil svou dlouholetou hereckou kariéru. Hercovi byla totiž nedávno diagnostikována afázie, tedy porucha fatických funkcí, mezi které patří porozumění mluvené řeči, porozumění psané řeči, opakování řeči, tvorba spontánní řečové produkce a pojmenování. A jelikož hercův stav patrně negativně ovlivňuje Willisovo kognitivní vnímání, herec tak nemůže v herectví pokračovat. Na svém Instagramu o tom informovala herečka a Willisova bývalá manželka Demi Moore, pod příspěvek se taktéž podepsaly hercovy dcery a jeho nynější manželka Emma Heming.

,,Se všemi úžasnými podporovateli Bruce jsme jako rodina chtěli podělit o to, že náš milovaný Bruce má určité zdravotní problémy a nedávno mu byla diagnostikována afázie, která ovlivňuje jeho kognitivní schopnosti. V důsledku toho Bruce po dlouhém zvažování ukončuje svou kariéru, která pro něj tolik znamenala. Toto je pro naši rodinu opravdu náročné období. A my si velmi vážíme vaší i nadále trvající lásky, soucitu a podpory. Procházíme si tím jako silná rodinná jednotka, chtěli jsme o tom informovat i jeho fanoušky, protože víme, jak moc pro vás znamená, stejně jako vy pro něj. Jak Bruce vždy říká: ‚Prožij to.‘ A přesně to plánujeme udělat.“

O hercově špatném zdravotním stavu se spekulovalo už v minulosti, zejména kvůli tomu, že v posledních letech hrál Willis v opravdu hodně laciných filmech, které se dobrými reakcemi příliš chlubit nemohly. Jeho filmografie se tak v poslední době skládala z tolika špatných filmů, že i Zlaté maliny letos vytvořily samostatnou kategorii, která se skládala pouze z jeho snímků. Nyní už bohužel víme, že ony zvěsti o jeho zdraví byly patrně pravdivé.

Willis ale přesto zůstává jedním z nejslavnějších a nejoblíbenějších herců Hollywoodu. Jeho tvář a jméno znají i lidé, kteří se o filmový svět jinak příliš nezajímají. Mnozí ho milují například za ztvárnění hláškujícího policajta Johna McClanea z filmové série Smrtonosná past, ovšem nesmíme zapomenout ani na jeho další ikonické role z filmů jako Poslední skaut, Pulp Fiction, Pátý element a 12 opic. Willis však dokázal, že umí hrát i skromnější role, za zmínku tak stojí jeho působení ve slavných dvou snímcích režiséra M. Night. Shyamalana, kterými byly Šestý smysl a Vyvolený. 

Za zmínku také stojí seriál Měsíční svit, který v podstatě hercovi zajistil vstupenku do Hollywoodu. My budeme každopádně Brucovi přát mnoho zdraví. Však si ho taky náležitě zaslouží.

Jaký je vás nejoblíbenější hercův film?