České komiksové nakladatelství CREW připravuje každý měsíc pro své zákazníky výhodné balíčky komiksů, které jsou většinou pro začátečníky v dané sérii. A jelikož je začátek nového měsíce, jsou pro nás připravené nové balíčky pro měsíc květen/máj, ze kterých si vybere jak fanoušek vtipného fantasy, tak i milovník hlubších hororů.

Prvním z nich je balíček Krysí královny. Ten obsahuje první tři ukončené svazky vtipné a nahláškované fantasy se stejným názvem. Scénář série má na starosti kanadský spisovatel Kurtis J. Wiebe (Peter Panzerfaust, Green Wake). Na kresbě pracovalo více umělců, za zmínku stojí Roc Upchurch (Lucy Claire) a Stjepan Šejić (Harleen, Sunstone). Ve svazcích najdete 15 čísel sešitů + bonusové materiály a speciály, který tvoří ucelený a ukončený příběh.

Série pojednává o Krysích královnách, bandě nájemných masakrátorek, které s flaškou v jedné ruce a se sekerou v druhé mordují za peníze všechno co se pohne. Do této povedené partičky patří elfská čarodějnice Hannah, trpasličí hipsterka a bojovnice Violet, ateistická lidská klerička Dee a hipísacká pidižví lupička Betty. Krysí královny jsou oprášeným a značně upraveným oldschool fantasy počinem plným násilí a humoru, který vydavatel přirovnává ke spojení Buffy s Tank Girl a Pánem prstenů na cracku.

Druhý balíček určitě potěší fanoušky seriálů a zombie hororů, jelikož se jedná o kultovní Živí mrtví. Obsahuje první dva díly oblíbené série, jenž dala vzniknout i seriálu z produkce AMC. Třetí knihou v balíčku je speciál s názvem Teď poznáte Negana! Za komiksovou sérií stojí scénárista Robert Kirkman (Science Dog, Invincible) a vícero kreslířů, například Tony Moore (Fear agent, Venom).

Živí mrtví se odehrává během zombie apokalypsy. Detektiv Rick Grimes se probere z kómatu, ale netuší, co se stalo. Mezitím, co ležel v nemocnici, celý svět ovládli nemrtví. Postupem příběhu začne Rick potkávat různé skupiny přeživších, které se mu buď snaží pomoci, anebo ho zabít. Tato série je dospělým zombie hororem, ve kterém ve skutečnosti nejsou nebezpeční živí mrtví, ale normální lidé.

Oba dva balíčky můžete zakoupit od začátku května/máje do 1. června/júla tohoto roku na eshopu nakladatelství CREW. Obě dvě série jsou velice povedené a opravdu stojí za vaší pozornost, jen si dejte pozor, abyste nepodlehli komiksovému šílenství. Komiksy nejsou přeci jenom levnou záležitostí.