Krátká vánoční pauza v knižním průmyslu pomalu končí a vybraní nakladatelé už začínají lákat na tituly, které si budeme moci letos přečíst v našem mateřském jazyce. S opravdu zajímavou zprávou se včera pochlubila komiksová odnož nakladatelství Argo (Argomiks) na svém facebookovém profilu.

Ze začátku této zprávy se fanoušci mohou dozvědět, že slibovaný Dracula či Neonomicon letos opravdu vyjde, protože se oba tituly již nacházejí ve fázi tisku. Tou mnohem zajímavější zprávou je doposud neoznámená novinka, jež by měla vyjít během letošního roku. Tím titulem je komiksová adaptace knihy Severská mytologie od legendárního spisovatele Neila Gaimana (Sandman, Koralina) a komiksového kreslíře Philipa Craiga Russella (Koralína – komiks).

Tento komiks se poprvé objevil v anglicky mluvících zemích v říjnu/októbri minulého roku, kde je vydáván společností Dark Horse Comics ve formě krátkých sešitů. Po vydání šestého sešitu by mělo Dark Horse vydat první svazek obsahující prvních šest dílů. Datum vydání první celistvé knihy je podle Dark Horse naplánováno na 24. března/marce 2020.

Přečtěte si také: Gaimanova Severská mytologie se dočká komiksové adaptace

A právě tento první celistvý svazek plánuje během tohoto roku vytisknout nakladatelství Argo, které vydalo i originální knižní předlohu. Datum vydání české verze není prozatím jisté, ale na sto procent můžeme říct, že to bude až po vydání originálu od Dark Horse Comics.

Pokud vás někdy zajímala severská mytologie a chcete se o ní dozvědět něco víc v jednodušším podání, tak vám můžeme doporučit nejen originální knižní předlohu, ale také připravovaný komiks, který ve světě sbírá velmi vysoká hodnocení. My osobně patříme mezi velké fanoušky a komiksové adaptace se nemůžeme dočkat.