Nedávno uniklo na internet několik záběrů z připravovaného nového dílu Assassin‘s Creed s podtitulem Valhalla, ve kterém se ujmeme role národa Vikingů. Dalších a tentokrát oficiálních záběrů se dočkáme již v neděli na akci Ubisoft Forward. Téma Vikingů je v dnešní době velice oblíbené a zažívá obrovský boom po celém světě. A tohoto tématu nevyužívají pouze tvůrci her, filmů nebo seriálů, ale také autoři knih a komiksů.

Přečtěte si také: Příběhy o vikinzích nemusí být jen plné násilí a brutality, příjemnější cestu nám ukáže komiks Bëorn: The Littlest Viking Saga

Jeden takový zajímavý komiks s vikinskou tématikou se nedávno objevil na crowdfundingové stránce Kickstarter. Titul nese název Sagas of the Shield Maiden a během 12 hodin se na něj vybrala požadovaná částka. V současné době, tedy 3 dny po startu kampaně, tvůrci vybrali příjemných 3696 $ z požadovaných 2014 $. A to do konce akce zbývá dalších 27 dnů.

V čele kreativního týmu stojí autor Asa Wheatley, se kterým spolupracuje dalších 11 umělců. Od ilustrátorů, přes cover artisty až po letterery. Jejich projekt Sagas of the Shield Maiden, respektive první díl této ságy, nás zavede do role ženy, jež se tituluje jako Shield Maiden. Tato bojovnice cestuje po Skandinávii nebo za hranice Severního moře a zažívá všelijaká dobrodružství. Nečekejte však reálné historicky podložené dobrodružství. Najdeme zde sice jednotlivé rozdělené příběhy, jež budou ovlivněny historií Vikingů a severskou mytologií, ale jednotlivá témata budou zpracována ve stylu westernu. Ano, slyšíte dobře. Sám autor komiks tituluje jako vikinský western.

Pro všechny zájemce je dobrou zprávou, že se odměny budou rozesílat po celém světě. Za digitální kopii zaplatíte pouhé 4 £. Za 60stránkovou fyzickou kopii ve větším formátu následně zaplatíte 12 £. Nejdražší úroveň pak stojí 20 £. V té naleznete digitální a fyzickou kopii a šest printů ve formátu A5. Díky překročeným stretch goalům navíc všichni backeři, kteří zakoupili fyzickou kopii, dostanou záložku, dva kusy cover printů a čtyři dodatečné stránky s concept arty.

Všichni backeři by se svých odměn měli dočkat již v listopadu/novembri tohoto roku. Pro bližší informace o projektu můžete navštívit stránku kampaně na Kickstarteru, kde můžete samozřejmě na tento projekt přihodit nějaký ten dolar či rovnou pořídit svou kopii.