Pokud přijdete na Kickstarter se zajímavou kampaní, stoprocentně můžete očekávat velký úspěch. Toho se dočkal animátor a kreslíř na volné noze Benjaman Bender, který za 14 dní kampaně vybral na svůj multigenerační komiks krásných 9236 $. A proč je tato částka neskutečná? Protože autorův první goal byl stanoven na 750 $.

Komiks Bëorn: The Littlest Viking Saga by měl být zábavou pro všechny generace a co si budem, díla, u kterých se pobaví jak dítě, tak dospělý, jsou prostě nejlepší. Dětsky stylizovaná fantasy komiksová série bude vyprávět o Bëornovi, malém Vikingovi, který ví, že se jednou stane legendárním válečníkem. Tuto svou skromnou myšlenku se snaží roznést po svém novém domově, kterým je fantaskní ostrov, kde ožijí starodávné mýty, mocní bohové a magické bytosti.

I když je Bëorn otravný a lehce neslušný, povede se mu navázat mnoho přátelských vztahů s tamními obyvateli. Tím nejsilnějším je však utajené přátelství s malým Trollem Goobem. S tímto přítelem budou zažívat spoustu dobrodružství, které je inspirováno norskou mytologií.

Autor na této sáze pracuje okolo deseti let a sám se nechal slyšet, že to je jeho vášeň. Komiks dokázal psát a rozšiřovat na denní bázi a v určitém kroku se rozhodl jít s ním ven. Založil tedy kampaň pro vydání prvního dílu, která, jak již bylo řečeno, byla úspěšná. První díl by měl obsahovat 24 barevných stran a tím, že se autor dostal na tak vysokou částku, vše bude v pevných knižních deskách.

Jelikož bude odměnu Benjaman Bender rozesílat po celém světě a kampaň není omezená jen pro určitý stát, můžete něco přihodit i Vy. Již za 10 $ dostanete knihu v pevných deskách, a pokud se překročí další stretch goaly, budou se vás také týkat. Pro lehce větší příhozy má autor připravené například samolepkové sety nebo různé malované art printy.

Kampaň poběží ještě 15 dní, takže času máte dost. Autor má již komiks hotový, tudíž stačí pouze počkat na tisk. Backeři by se svých odměn měli dočkat během srpna/augusta 2020. Pokud vás kampaň zaujala, určitě se na ní podívejte. Na stránce najdete vypsané bližší informace a odkaz na krátkou ukázku.