Zdravím a vítám vás u dalšího dílu naší nové rubriky s názvem Jednohubky z knižního světa. Dnes si povíme něco o novém projektu od nakladatelství Argo. Podíváme se na ediční plán slovenského nakladatelství CooBoo na léto a podzim/jeseň. Nakonec vám řekneme něco o novém komiksu nakladatelství CREW a o překladu kolosální knihy Červený trpaslík: Omnibus. Rozhodně je na co se těšit, takže se pohodlně usaďte a užijte si článek.

- Komiksová odnož nakladatelství Argo s názvem Argomiks pracuje na vcelku velkém počtu různých projektů. Jedním z nich je i francouzský komiks Načmáranec od Frederika Peetrse (Lupus, Modré pilulky) a Serge Lehmana (Thomas Lestrange, Metropolis). Ten bude pojednávat o ženské rodině Couvreurových, která zjistí svou tajemnou minulost. Argomiks na Facebooku fanouškům vzkázal, že postoupili do další fáze přípravy. Datum vydání stále neznají, ale vydání se již pomalu blíží.

Slovenská část nakladatelství CooBoo musela sice kvůli Covid-19 několik titulů odložit, ale krize už pomalu upadá a nakladatelství začíná opět ve velkém vydávat. Navíc si pro nás připravilo ediční plán na léto a podzim/jeseň 2020, ve kterém se nachází spousta zajímavých titulů. Za zmínku určitě stojí čtvrtý díl ze série Hry o život (Hunger Games) od americké spisovatelky Suzanne Collins (Hunger Games, Gregor). Ten ponese podtitul Ballad of Snakes and Songbirds a zanese nás celkem dlouhou dobu před původní trilogii. Hlavní postavou bude antagonista z původní trilogie Coriolanus Snow, když mu bylo pouhých 18 let. Ten se v knize bude připravovat na 10. ročník Hunger Games.

V edičním plánu můžeme dále nalézt například pokračování steampunkové série Smrteľné stroje s podtitulem A Darkling Plain. Dalšího a zároveň posledního pokračování se dočká fantasy série Iskar. Závěrečný díl nese podtitul The Sky Weaver. Dále můžeme očekávat i otevření nové fantasy série s názvem Blood Heir. Jak samy vidíte, je toho opravdu hodně.

- Nakladatelství CREW nevydává pouze komiksy pro dospělé, anebo mladší čtenáře. Mají dokonce edici komiksů pro ty nejmenší. V případě komiksu, jenž právě vyšel a který do této edice zapadá však nelze přímo určit, jestli je opravdu pouze pro nejmenší. Jedná se samozřejmě o oblíbené My Little Ponny, které má i spoustu dospělých fanoušků. Komiks nese název My Little Ponny: Poníci v akci. Jedná se o příběhy, které jsou inspirované oblíbeným televizním seriálem. Pokud patříte mezi fanoušky poníků, anebo chcete udělat radost svému dítěti, tento komiks zakoupíte za 199 Kč na eshopu nakladatelství CREW.

- Kolosální knižní adaptace seriálu s názvem Červený trpaslík: Omnibus, která byla odložena nejdříve z ledna/januára na 6. dubna/apríla a nakonec na 21. května/máje se již pomalu blíží na pulty obchodů. O české lokalizaci tohoto díla se v magazínu #mojeargo vyjádřil překladatel Ladislav Šenkyřík. Pro tento časopis prozradil, že na lokalizaci spolupracoval s fanoušky seriálu, aby se v knize objevovaly například stejné a oblíbené hlášky, které můžeme znát ze seriálu a v knize prostě nesměly chybět. Červený trpaslík: Omnibus bude obsahovat díly Nekonečno vítá ohleduplné řidiče, Lepší než život, Poslední člověk a Pozpátku.