Dnešní box office okénko nebude příliš záživné, protože minulý týden v kinech byl relativně tichý. Kinům i nadále vládne teen komedie Mean Girls, remake slavného snímku Protivný sprostý holky. Ta po svém druhém víkendu pro domácí box office utržila 11,7 milionů dolarů, což je s tržbami propad skoro o 60 %. Celosvětově by měl mít snímek na kontě 66,2 mega, což na rozpočet 36 milionů sice není žádný zázrak, ale pokud se filmu podaří překonat hranici 100 milionů, studio Paramount by mohlo být relativně spokojené.

Film navíc stále ještě nedorazil do všech světových kinosálů, například v Německu a Argentině se objeví až později. Mezinárodní tržby by tudíž mohly filmu ještě hodně pomoci. Tento týden navíc nebudou mít v amerických kinech premiéru žádné očekávané pecky, je tudíž velice možné, že Mean Girls si první místo uhájí i pro nadcházející víkend. Recenze má každopádně remake vcelku pozitivní. 

Zbytek základní pětice se od minulého týdne nezměnil. Na druhém místě stále máme akční jízdu The Beekeeper, ve které se v hlavní roli představil Jason Statham. Ta po svém druhém víkendu pro domácí box office utržila 8,4 milionů dolarů, když k tomu připočteme ještě tržby mezinárodní, tak dohromady má zatím akčňák na kontě 75,3 mega. Rozpočet filmu je podle všeho asi 34 milionů, tudíž dosavadní výsledek není špatný. Ještě uvidíme, kolik filmu vynesou následující týdny.

Na třetím místě i nadále máme Wonku, který je pro Warnery zcela jednoznačným hitem. Po minulém víkendu snímek utržil 6,4 milionů dolarů, zájem tak klesá pomalu. Celosvětově má snímek na kontě hezkých 531 milionů, což je na rozpočet 125 mega báječné číslo. V následujících týdnech by se filmu o čokoládovém géniovi mohlo podařit překonat hranici 600 milionů.

Na čtvrtém místě zůstává romantická komedie S tebou nikdy, kde si zahráli Sydney Sweeney a Glen Powell. Ta po minulém víkendu utržila 5,4 milionů dolarů, celosvětově to dělá zas 100,2 mega. Na rozpočet 25 milionů je tohle už velice dobrý výsledek, se kterým může být Sony jednoznačně spokojené.

A na pátém místě zůstává také animák Ptáci stěhováci, který po minulém víkendu utržil 5,3 milionů dolarů, celosvětově pak 191,6 mega. Vzhledem k tomu, že rozpočet činil 72 milionů, tak je to vcelku slušný výsledek, který by mohl studiu Illumination i něco vydělat. Opět ale stojí za připomenutí, že oproti filmům ze sérií Já, padouch a Mimoni nejde o žádný zázrak.

A na co do kina tento týden? Do našich krajů se konečně dostane chválená a bizarní podívaná Chudáčci, ve které si Emma Stone zahraje mladou ženu s mentalitou malého děcka. Snímek už stačil posbírat několik významných cen, včetně Zlatého glóbu za Nejlepší film – komedie/muzikál, přičemž jednoznačně zaútočí i na Oscary.

Níže se můžete podívat na recenzi NerdFixu! Snímek do našich kin dorazí ve čtvrtek, tedy 25. 1. 2024.