Spin-off vynikající hororové série Tiché místo jménem A Quiet Place: Day One rozšiřuje své obsazení. Server Deadline informoval o tom, že k připravovanému filmu o zabijáckých mimozemšťanech extrémně citlivých na zvuk se připojuje sympatický britský herec Joseph Quinn.

Tomu letos odstartovala vyloženě zlatá éra poté, co se stal miláčkem fanoušků veleúspěšného seriálu Stranger Things, v jejíž čtvrté řadě ztvárnil postavu Eddieho Munsona. Quinn se tak připojuje k herečce Lupitě Nyong’o, která by ve spin-offu měla ztvárnit hlavní roli. O jeho postavě zatím žádné dostupné informace nejsou, ale se vší pravděpodobností půjde o dalšího protagonistu příběhu. Ovšem kdyby mu přistála k nohám role nějakého záporáka, také bychom se vůbec nezlobili. 

Quinn má za sebou především seriálovou tvorbu, kromě Stranger Things se také objevil v sériích jako Dickensian, Rodinné sídlo a Kateřina Veliká. Za svou roli Eddiho byl letos na udělování cen The Saturn Awards nominován v kategorii Nejlepší vedlejší herec ve streamovaném televizním seriálu. A Quiet Place: Day One bude zcela bezpochyby tím největším filmem, jehož výroby se zatím zúčastnil. Tak doufejme, že se mu podobně zdařile povede i zde.

Snímek se bude se vší pravděpodobností odehrávat v prvních dnech mimozemské invaze, která měla za následek pád lidské civilizace. Herce z předešlých dílů, tedy třeba Emily Blunt a Johna Krasinskiho, který je tvůrcem celé filmové série, ale ve filmu patrně neuvidíme. Příběh se tak zaměří na zcela odlišnou skupinku přeživších. 

O režii filmu se postará Michael Sarnoski, který minulý rok představil svůj pochmurný snímek Pig s Nicolasem Cagem v hlavní roli.

V budoucnu také můžeme počítat s oficiálně třetím dílem původní série, o který by se měl postarat opět Krasinski. Dočkáme se ho ale až v roce 2025.

Oficiální premiéra spin-offu je stanovená na 8. 3. 2024.