Soudní spor mezi Amber Heard a Johnny Deppem, který konečně přednedávnem skončil v Deppův prospěch, bezesporu patřil mezi nejsledovanější události roku. Slavný herec zažaloval svou bývalou manželku na základě článku, ve kterém vypověděla, že se z jeho strany stala obětí domácího násilí. V rámci celé této kauzy došlo například k Deppově odchodu ze série Fantastických zvířat, kde hrál jednu z primárních postav, tedy černokněžníka Grindelwalda. Celkově si herec trval na tom, že kvůli veškerým osočením přišel o několik lukrativních hereckých zakázek, včetně šestého dílu Pirátů z Karibiku. Mnoho hercových fanoušků také rozlítilo to, že zatímco Depp z Fantastických zvířat odešel, Amber Heard i tak zůstala v roli Mery v Aquamanovi. Nutno podotknout, že obě dvě série má na starosti studio Warner Bros.

Už nějakou dobu existuje petice, která požaduje, aby byla Amber Heard z Aquamana vyhozena. Během velkolepého soudního procesu však vznikla ještě jedna petice, která se zas týká jejího přeobsazení. A kým přesně? 

Jednou z největších hvězd celého soudního procesu se stala Deppova právnička Camille Vasquez, kterou mnozí fanoušci herce momentálně oslavují jako hrdinku. Vasquez si získala srdce Deppových příznivců především svým rázným a ostrým vystupováním proti Amber Heard, které si však zároveň zachovávalo profesionální přístup. Různě na internetu lze tak najít klipy ze soudního procesu, ve kterých si kalifornská právnička obviněnou herečku opravdu slušně podává.

Mnoho fanoušků tak na sociálních sítích vyjádřilo přání, aby Amber Heard byla v Aquamanovi přeobsazena právě Camillou Vasquez. Na příspěvky některých uživatelů se můžete podívat níže. V rámci těchto přání také vznikla výše zmíněná petice. Fanoušci si ale se vší pravděpodobností uvědomují, že k něčemu takovému samozřejmě nikdy nedojde, Vasquez není žádná herečka, přičemž ani Warneři zatím nehodlají Amber Heard nikým nahrazovat. Vznik oné petice je tak patrně nejenom žertem, ale i určitým vyjádřením úcty nad působivými řečnickými dovednostmi, které právnička během soudního procesu prokázala.

Budoucnost Amber Heard v Aquamanovi je ale poměrně nejasná. Po premiéře druhého dílu, který vejde do kin až 16. 3. 2023, skončí herečce smlouva. Pokud by studio chtělo, aby se vrátila, musela by být vyjednána smlouva nová. Nyní je otázkou, zda k tomu skutečně dojde.

Sledovali jste soudní spor mezi oběma herci?