Už někdy během tohoto měsíce by v Budapešti měla padnout první klapka seriálového spin-offu filmové Duny od Denise Villeneuvea, který ponese název Dune: The Sisterhood. A jak už je asi podle názvu patrné, děj se bude odehrávat 10 000 let před Villeneuvovým filmem, přičemž bude zkoumat počátky tajemného sesterstva Bene Gesserit.

Na palubě už je několik známých hereček, ovšem server Deadline nedávno odhalil, že se k nim v jedné z hlavních rolí připojí i Australan Travis Fimmel, který se pravděpodobně nejvíce proslavil díky roli legendárního Ragnara Lothbroka ze série Vikingové. V seriálové Duně si zahraje charismatického vojáka Desmonda Harta, jehož záhadná minulost mu zajistí získání důvěry císařství, ale údajně na úkor Sesterstva. Jak již bylo řečeno, mělo by se jednat o jednu primárních rolí celého příběhu. 

Z minulého měsíce už také víme, že v seriálu se nám představí známé herečky Indira Varma jako mocná císařovna Natalya, Emily Watson jako Valya Harkonnen a Shirley Henderson jako Tula Harkonnen. Mezi další herecké hvězdy, které v seriálu uvidíme, patří také například Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham a Aoife Hinds.

Samotný příběh by tak měl především vycházet z knihy Sisterhood of Dune, která vyšla v roce 2012. Zcela původně se počítalo s tím, že hlavním scenáristou a showrunnerem se stane Jon Spaihts, který Villeneuveovi pomáhal se scénářem k oběma dílům filmové Duny, ale nakonec od projektu odstoupil.

Na jeho místo tak usednou scenáristky Diane Ademu-John a Alison Schapker. Ademu-John se podílela na tvorbě seriálů jako Původní a Empire, Schapker má zas za sebou známé série jako Čarodějky, Ztraceni, Alias a Hranice nemožného.

Seriál by tak měl eventuálně vyjít na HBO Max, ovšem zatím samozřejmě nevíme, kdy k tomu dojde.

O režii pilotního dílu by se měl postarat Johan Renck, který je zodpovědný za natočení všech dílů fantastického seriálu Černobyl. Původně měl první díl zrežírovat přímo Denis Villeneuve, ale posléze od toho vycouval, aby mohl věnovat svou veškerou pozornost druhé části Duny, které se v kinech dočkáme už za necelý rok, přesněji 2. 11. 2023.