Zack Snyder´s Justice League konečně vyšla a je jí plný internet. Někomu se líbí a někomu ne. V naší recenzi se k filmu vyjádřili veskrze pozitivně DuppyRenwolfem. Určitě se na recenzi koukněte, či si ji přečtěte. Stojí za to. Recenzemi a prvním (druhým, třetím) zhlédnutím však šum okolo Justice League nekončí.

Kromě tradičních petic žádajících obnovení takzvaného snyderverse se má Justice League vrátit ještě jednou. HBO Max totiž uvede dílo Zacka Snydera v černobílém zobrazení. Oficiální název edice zní Justice is Grey a má se jednat o edici, která je samotnému autorovi nejbližší.

Nejedná se o první film, který bude zpětně přebarven do černobílé. George Miller, podobně jako Zack, měl podobnou vizi a jeho černobílého (Black and Chrome) Mad Maxe upřednostňuje před verzí, která šla do kin. Remasterované monochromatické verze se dočkal i marvelovský Logan od Jamese Mangolda a dodal tak filmu místy až romantický westernový nádech.

Oficiální twitterový účet poskytl divákům ukázku, jak bude černobílá verze Justice League vypadat. V ukázce je vidět jednoduchý dialog mezi Alfredem (Jeremy Irons) a Brucem (Ben Affleck), a i z tak malé ukázky získává film odlišný nádech. Navíc je zde vidět i to, jak si autoři hrají s tónováním barev

Bohužel vydání verze Justice is Grey je zatím neznámé a vlastně ani nevíme, jestli tato verze bude dostupná i u nás na HBO GO, nebo pouze na HBO Max. Co vy a Liga Spravedlnosti Zacka Snydera? Už jste ji viděli a dáte případně šanci i její černobílé verzi? Já určitě ano!