Už lze vcelku bezpečně říct, že Joker: Folie à Deux je snad po všech směrech naprostou katastrofou. Nejenže pokračování miliardového hitu o klaunském princi Gothamu nemá vůbec vřelé přijetí ze strany kritiků a diváků, ale také si nevede vůbec dobře s tržbami. Po zahajovacím víkendu jsme psali, že film utržil pro domácí box jen 40 milionů, ale podle všeho ono číslo bylo ještě menší. A po minulém pondělku se to potvrdilo. Druhý Joker po prvním víkendu nakonec utržil jen 37 milionů, což je opravdu neskutečná ostuda. Nyní zde máme nová čísla, která reputaci filmu rozhodně nenapravují, spíše naopak.

Po svém druhém víkendu utržil Joker jen slaboučkých 7 milionů dolarů. To znamená, že divácký zájem se propadl o šílených 81 %. Takový pokles neměly po druhém víkendu ani komiksové propadáky jako Morbius (73 %) nebo The Marvels (78 %). Výrazně poklesl zájem i mimo Spojené státy. Celosvětově tak zatím má snímek na kontě 165,3 milionu dolarů. Na velký rozpočet kolem 200 mega to je ale samozřejmě pekelně málo.

S takovými brutálními poklesy diváckého zájmu je dost možné, že filmu se nakonec nepodaří dostat se ani ke čtvrtmiliardové hranici. Warneři by každopádně měli počítat s tím, že ztráty budou velké. Níže můžete mrknout na naši recenzi. 

V rámci domácího box officu se po minulém víkendu na prvním místě umístil slasher horor Terrifier 3, který v našich luzích a hájích zatím uveden nebyl. Film o sadistickém klaunovi utržil po svém otvíráku 18,3 milionu dolarů, což je na skromný rozpočet 2 miliony parádní začátek. Do kin diváky jistojistě žene především morbidní zvědavost, série Terrifier se vždy chlubila svými řádně nechutnými a brutálními scénami, při kterých lidé v kinosálech omdlévali a zvraceli. Tak uvidíme, kam to nakonec třetí díl dotáhne, už teď ale vydělává. 

Na druhém místě se udržel animák Rozzum v divočině, který po svém třetím víkendu utržil pro domácí box office 13,4 milionu dolarů. Zájem klesá pomalým tempem, tudíž z animáku by se mohla stát fajn trvalka. Celosvětově už je utrženo 148,5 mega, což na rozpočet 78 milionů není nic oslnivého, ale evidentně to stačilo na to, aby bylo oznámeno pokračování. 

Třetí místo náleží výše zmíněnému zoufalci Jokerovi, na čtvrtém místě zas máme Beetlejuice Beetlejuice, pokračování slavné klasiky Tima Burtona. Snímek po svém šestém víkendu utržil pro domácí box office 7 milionů dolarů, celosvětově to dělá přes 420 mega. I zde klesá zájem pomalým tempem, navíc rozpočet činil jen rozumných 100 milionů, takže zde mohou být Warneři spokojení. 

A na pátém místě máme novinku jménem Život v kostce, další LEGO film, jenž se tentokrát zaměřil na amerického hudebníka Pharrella Williamse. Film po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office 3,8 milionu dolarů. Na rozpočet 16 mega poměrně dost slabý start. Ještě uvidíme, co přinesou následující týdny, ale s žádným velkým hitem bychom počítat neměli. 

A na co do kina tento týden? Pokud milujete horory, určitě si nenechte ujít Úsměv 2, pokračování úspěšného a chváleného snímku od Parkera Finna, ve kterém bude nová hlavní hrdinka čelit strašlivé usměvavé kletbě. 

Pak můžete dát šanci chválenému sportovnímu thrilleru jménem Tatami, ve kterém bud íránská judistka čelit nezáviděníhodné volbě. Na mistrovství musí předstírat zranění a prohrát, jinak bude označena za zrádkyni národa, čímž dostane do problémů nejenom sebe, ale i svou rodinu. 

A pak tu samozřejmě máme i Megalopolis, velkolepou a velice rozporuplně přijatou sci-fi od Francise Forda Coppoly, o kterou byl v amerických kinech bídný zájem. Všechny tři filmy vycházejí ve čtvrtek, tedy 17. 10. 2024.