Lidé jsou od přírody morbidně zvědaví. Kdyby to nebyla pravda, tak by třeba taková filmová série Saw ani zdaleka nebyla tak úspěšná. Pokud i vy ujíždíte na řádně brutálních a nehutných slasher hororech, možná jste už zhlédli něco z filmografie Damiena Leoneho, jehož největším úspěchem je franšíza Terrifier. V té vždy rozpoutá krvavé šílenství sadistických vrahoun Art the Clown (David Howard Thornton), který se neštítí opravdu absolutně ničeho.

Třetí díl se do amerických kin podívá už za pár týdnů, ale zdá se, že Leone nezůstane pouze u trilogie. Filmař během Q&A na akci Fantastic Fest v Austinu potvrdil, že fanoušci se mohou zašít těšit i na čtvrtý díl. Žádné další informace ale dále neposkytl. Nepochybně se ale v dalším filmu vrátí na scénu zmíněný klaun, z jehož odporných praktik někteří lidé v kinech určitě zase hodí šavli. 

První díl z roku 2016 si komerčně vedl dobře, ale skutečně pořádný úspěch zaznamenalo až pokračování z roku 2022. Terrifier 2 utržil z velice skromného rozpočtu 250 tisíc přes 15 milionů, tudíž filmová značka musela jistojistě pokračovat.

Chystaný třetí díl má rozpočet už o něco vyšší, údajně asi 2 miliony, ovšem jelikož si už franšíza stačila vybudovat vcelku velkou fanouškovskou základnu, zřejmě se bude podobný komerční úspěch opakovat. 

V nadcházejícím třetím díle se vrátí na scénu hrdinka Sienna Shaw (Lauren LaVera), které se podařilo přežít Artův halloweenský masakr. Spolu se svým bratrem se tak snaží začít nový život. Jak se pomalými kroky blíží svátky, oba se snaží naladit na vánoční atmosféru a nechat hrůzy minulosti za sebou.

Ale když už si začnou myslet, že jsou již v bezpečí, Art the Clown ohlásí svůj velkolepý návrat. A je samozřejmě odhodlaný přeměnit vánoční pohodu na strašlivou noční můru.

Do našich kin by měl snímek dorazit 24. 10. 2024.