V půlce minulého měsíce premiéroval na stanici FX zbrusu nový akční thriller jménem The Old Man, ve kterém hlavní roli ztvárňuje herecká legenda Jeff Bridges. A i přestože venku jsou zatím jen čtyři epizody, už teď se na seriál nabaluje samá chvála. Na webu Rotten Tomatoes má seriál v době psaní článku 94% od kritiků a 87% od diváků, což zatím rozhodně není vůbec špatný výkon. Fanoušci této úspěšně rozjeté série mají nyní další důvod k radovánkám. Stanice FX už totiž dala zelenou druhé řadě. Eric Schrier, prezident FX Entertainment, tak k oznámení uvedl následující:

„Jonathan E. Steinberg, Dan Shotz a Warren Littlefield odvedli fantastickou práci na seriálu The Old Man, který přináší skvělé intriky a dechberoucí akci z knihy Thomase Perryho. Hvězdné obsazení v čele s Jeffem Bridgesem, Johnem Lithgowem, Amy Brenneman a Alií Shawkat se publiku skutečně zamlouvá, jsme proto nadšeni, že můžeme na druhé sezóně začít pracovat s našimi kolegy z 20th Television a tímto fantastickým týmem.“

Hlavní příběh seriálu se zaměřuje na stárnoucího Dana Chase (Bridges), bývalého CIA agenta, který momentálně žije sám daleko od civilizace. Jednoho dne ho ale čeká nemilé překvápko. A to v podobě zabijáka, který se ho pokusí sprovodit ze světa. Dan se tak bude muset smířit s tím, že jeho úkryt už mu nebude poskytovat potřebné útočiště. Danova minulost je totiž nějakým způsobem spojená s dalším odpadlým agentem, přesně kvůli tomu ho následně také začne pronásledovat Harold Harper (John Lithgow), náměstek ředitele kontrarozvědky FBI. A jelikož Dan není žádné ořezávátko, Harper se tak bude muset eventuálně uchýlit k extrémním metodám. Dana proto čeká náročný úkol. Řádně se vypořádat se svou tajemnou minulostí, ochránit svou rodinu před nebezpečím a do toho všeho se vypořádávat se všemi lidmi, které za ním Harper pošle.

Seriál vychází podle stejnojmenné knihy od Thomase Perryho, která vyšla v roce 2017. Tvůrci a hlavními scenáristy se stali Jonathan E. Steinberg a Robert Levine, oba dva taktéž stojí za vznikem skvěle hodnocené pirátské série Pod černou vlajkou z roku 2014. Jedním z hlavních režisérů je navíc Jon Watts, který je zodpovědný za natočení všech tří MCU Spider-Manů s Tomem Hollandem. Zatím však není jisté, kdy přesně bychom se druhé série mohli dočkat.