Tak už je to jasné. Po několika týdnech šuškandy zde máme konečně definitivní odpověď. Režisér Andy Muschietti, který nedávno uvedl do kin svou superhrdinskou podívanou Flash s Ezrou Millerem v hlavní roli, se skutečně ujme režie k filmu The Brave and The Bold. Ten bude vstupním bodem Batmana do nadcházejícího univerza DCU, které pro nás připravují James Gunn a Peter Safran. Oba dva šéfové DC Films navíc v minulosti filmového Flashe chválili, přičemž Gunn dokonce prohlásil, že se možná jedná o jeden z nejlepších superhrdinských filmů v historii.

,,Flashe jsme viděli ještě předtím, než jsme převzali otěže v DC Studios. A věděli jsme, že je v rukou nejenom vizionářského režiséra, ale také velkého fanouška DC. Je to vynikající film - vtipný, emotivní, napínavý – a Andyho spřízněnost a vášeň pro tyto postavy a onen svět prostě rezonují v každém záběru. Takže když přišel čas najít režiséra pro The Brave and the Bold, byla zde opravdu jen jediná volba,“ prohlásili Gunn a Safran v rozhovoru pro Variety.

Na chystaném snímku bude pracovat také režisérova sestra Barbara Muschietti, která se společně s Gunnem a Safranem ujme role producentky za společnost Double Dream. 

Muschietti udržuje s Warnery dobré vztahy už od roku 2017, kdy vyšla do kin první část jeho filmové adaptace Kingova knižního hororu To. Ta ze skromného rozpočtu 40 milionů dolarů utržila parádních 701,8 milionů, tudíž není divu, že společnost se tvůrce nechce pouštět. Jsme každopádně velice zvědaví, zda se mu podaří poradit si i s netopýřím ochráncem Gothamu.

Jak už víme, The Brave and The Bold bude silně čerpat z komiksů Granta Morrisona a i Toma Kinga. Primární postavou se zde ale se vší pravděpodobností nestane sám Bruce Wayne, ale jeho syn Damian, jehož Morrisonovy příběhy představily jako vraha vychovaného Ligou stínů. V rámci toho je také zajímavé, že jeho dědečkem je slavný batmanovský padouch Ra's al Ghul, protože Damianovou matkou byla Ra'sova dcera Talia. Zároveň se ale také jedná o jednoho z nejslavnějších Robinů, kterého údajně mají Gunn a Safran obzvlášť v oblibě.

Nadcházející snímek by měl mimo jiné sledovat komplikovaný vztah mezi Damianem a jeho otcem, který ve svém netopýřím hávu ochraňuje Gotham před zločinem.

Nyní je otázkou kdo se postará o samotný scénář. Minulý týden se k nám dostaly zvěsti o tom, že o ten by se mohla postarat Christina Hodson, scenáristka, která napsala nejenom výše zmíněného Flashe, ale i Birds of Prey (2020) s Margot Robbie v hlavní roli. Hodson byla také autorkou scénáře k filmu o Batgirl, který však studio Warner Bros. Discovery minulý rok hodilo do koše. Scenáristku by údajně rád přivedl na palubu i sám Muschietti, ale ještě se necháme překvapit, kdo se k projektu nakonec upíše.