Na filmovou adaptaci Suicide Squad (Sebevražedný oddíl) z roku 2016 většina fanoušků DC univerza nevzpomíná v dobrém. Recenzenti na ní kritizovali hlavně nudný děj, nemožnost se vžít do role hlavních antihrdinů a především Jokera v podání Jareda Leta, který zde neměl prostor se ukázat. DC se rozhodlo, že to jen tak nenechá a připravuje reboot s názvem The Suicide Squad. Nejlepší zprávou je, že na předělávce pracuje režisér James Gunn, kterého můžete znát jako režiséra série Strážci Galaxie z dílen konkurenčního Marvelu.

Na začátku února/februára jsme se o restartu série dozvěděli jen pár informací. Například ohledně herců, kteří by si roli měli zopakovat. V novém filmu tedy můžeme očekávat Margot Robbie (Harley Quinn), Jaie Courtneye (Captain Boomerang), Joela Kinnamana (Rick Flag) a Violu Davis (Amanda Waller). Smutnou zprávou ale je, že si Will Smith nezopakuje roli Deadshota. Pokud vám tyto informace nestačí, tak pro vás máme dobrou zprávu. Na akci DC FanDome jsme se totiž v rámci panelu The Suicide Squad dočkali nových informací, o které se teď s vámi podělíme.

Přečtěte si také: Suicide Squad sa pripravuje na filmový reštart

Ze všeho nejdříve bychom chtěli zmínit, že se ve finále nejedná o soft reboot původního filmu. Sám režisér James Gunn má totiž naprosto jinou vizi, a jelikož je fanouškem starých komiksů Suicide Squad, film se nebude brát moc vážně. Tudíž můžeme očekávat šílenou akční jízdu plnou humoru, který můžeme z filmů od Gunna znát, navíc s atmosférou 70. let minulého století. Režisér se díky otázce od fanouška nechal slyšet, že efektů bude ve filmu opravdu hodně a navíc ve velké kvalitě. Fanoušky může uklidnit zpráva, že na speciálních efektech pracuje jeden z bývalých zaměstnanců konkurenčního Marvelu, který údajně režisérovi filmu potvrdil, že má Suicide Squad více efektů, než všechny filmy od Marvelu, na kterých pracoval, dohromady.

Hned na začátku jsme se dočkali oznámení celé skupinky antihrdinů a herců, kteří je ztvární. Připravte se, že to je opravdu velká spousta jmen. Ve filmu tedy můžeme očekávat již zmíněnou Violu Davis (Amanda Waller) včetně Joela Kinnamana (Colonel Rick Flag), Margot Robbie (Harley Quinn) a Jaie Courneye (Captain Boomerang). Nově se můžeme těšit na Michaela Rookera (Savant), Flulu Borga (Javelin), Davida Dastmalchiana (Polka-Dot Man), Danielu Melachior (Ratcatcher 2), Idrise Elbu (Bloodsport), Mayling Ng (Mongal), Petera Capaldiho (Thinker), Alice Bragu (Solsoria), Peta Davidsona (Blackguard), Nathana Filliona (T.D.K.), Seana Gunna (Weasel) a Johna Cenu (Peacemaker).

Na závěr nám ještě James Gunn ukázal krátké behind the scenes video, v němž můžeme vidět spoustu akčních záběrů a výbuchů, jak sám režisér sliboval. Podle dostupných videí můžeme tedy očekávat opravdu akční jízdu. Doufáme, že druhé zfilmování Sebevražedného oddílu dopadne dobře, protože si to tato kultovní komiksová série opravdu zaslouží. Premiéra by měla být někdy v roce 2021.