James Franco si v poslední době dává s herectvím menší pauzu. Vypadá to ale, že brzy se opět vrátí se vší parádou. Měl by totiž ztvárnit jednu z hlavních rolí v nadcházejícím thrilleru jménem Mace, ve kterém si zahraje stejnojmenného nebezpečného ochránce zákona. Příběh filmu by se měl zaměřit na dva policisty. Prvním by měl být právě Mace, který už toho ve službě zažil mnohé. Zároveň se ale jedná také o velice úplatného poldu, který je za prachy ochotný spoustu věcí „přehlédnout“. I tak se ale jedná o nebezpečného a schopného jedince, který si nenechá nic líbit.

Druhým policistou je nováček jménem Virgil Woods, jehož představitele zatím neznáme. Ten však věří, že dokáže změnit systém, který produkuje zkažené fízly jako Mace. Jeho morální a pracovní kodex však bude podroben zkoušce poté, co Mace záměrně vyvolá válku mezi gangy, aby mohl zakrýt své zločiny. Virgil tak musí nejenom před chaosem zachránit celé město, ale také najít způsob, díky kterému by Mace konečně dostal za mříže.

O režii filmu se postará britský filmař Jon Amiel, který se po poměrně dlouhé době vrací do světa filmů. Mezi jeho nejznámější snímky patří thrillery jako Vraždy podle předlohy z roku 1995 a Past z roku 1999. Je taktéž režisérem známého katastrofického snímku Jádro z roku 2003. Scénář si zas vezme na starost David Chisholm, který se například podílel na seriálu Tajemný příběh z Ameriky. Kirk D´Amico, jeden z výkonných producentů filmu, o nadcházejícím projektu prohlásil následující:

,,Jsme nadšeni, že se vracíme do Cannes s tímto velice originálním a unikátním filmem. Je to drsný příběh zasazený do prostředí moderní policie, kde nic není takové, jak se zdá. Domníváme se, že tento materiál v rukou tak zkušeného režiséra, kterým je Jon Amiel, přinese opravdu mimořádné výsledky.“

Momentálně probíhají přípravy na natáčení, přičemž samotná produkce by měla začít někdy během druhé poloviny letošního roku. A pokud chcete už teď nějaký příběh o úplatných a zkažených poldech, určitě zkuste dát šanci nedávno vydanému seriálu We Own This City