Co si budeme povídat, série Avatar je zcela jasně dítětem Jamese Camerona, tudíž po jejím veleúspěšném prvním díle se snad nikdo nemohl divit, že se vrátil na režisérskou židli i pro díl druhý. Už nějakou dobu ale víme, že druhý film, který ponese název The Way of Water, nebude jediným pokračováním. Cameron také připravuje nejen třetí, ale i čtvrtý a pátý film. Ovšem čekání na ně už snad nebude tak strašně úmorné. Přirozeně se tak mohou fanoušci domnívat, že Cameron se ujme režie všech budoucích dílů, ale jak se zdá, k něčemu takovému nakonec možná nedojde. V rozhovoru pro Empire slavný režisér prohlásil následující:

,,Mám i další projekty, které vyvíjím a na které se těším. Myslím ale, že časem – nevím, zda to bude po třetím nebo po čtvrtém díle – budu chtít nechat režisérkou židli někomu, komu budu věřit, že to převezme za mě, abych se mohl věnovat dalším věcem, o které mám zájem. Anebo možná také ne, nevím.“

Avatara 3 bychom se údajně měli dočkat už v roce 2024, ovšem znáte to, do cesty se tomu může postavit cokoliv. Cameron však i nadále věří, že nadcházející druhý díl se svými tržbami nebude dělat jedničce žádnou ostudu. Je rozhodně pravda, že Avatar 2 patří mezi nejočekávanější filmy letoška, tudíž má dobrou šanci eventuálně shrábnout korunu krále celosvětového box officu pro rok 2022.

James Cameron se také netají tím, že by s druhým dílem rád překonal jedničku, která je momentálně komerčně nejúspěšnějším filmem všech dob. Toto prvenství filmu na nějaký čas přebrala marvelovka Avengers: Endgame, která vydělala až 2,7 miliard dolarů. Když se však Avatar na nějaký čas vrátil do kin, svou komerční korunu získal zpět. Jeho celosvětový výdělek tak činí 2,8 miliard dolarů. Dvojku tak vůbec nečeká jednoduchý úkol.

Cameron se každopádně nemůže dočkat, až se s diváky o zážitek z druhého dílu podělí. Se svým týmem se údajně znovu pokusili posunout hranice toho, co filmy dokážou. Nadšeně se o dvojce vyjadřoval i Steve Asbell, předseda společnosti 20th Century Studios, který na jaře prohlásil následující:

,,Naprosto to diváky ohromí. Nemáte ani tušení, co pro vás Jim chystá.“

Skutečně ale dojde k tomu, že Cameron poslední dva díly nakonec nezrežíruje? To se budeme muset nechat překvapit. Otázkou tak bude, který režisér by měl zaujmout jeho místo. Premiéry druhého dílu Avatara se každopádně dočkáme 15. 12. 2022.

Pokud by se Cameron na Avatara 4 a 5 opravdu vybodl, kdo by je podle vás měl zrežírovat?