Hellboy se stal v našich končinách populárním především díky dvoum filmům Guillerma del Tora. My se teď podíváme na jeho zrod a teď nemyslíme ten skutečný, ale komiksový. Jak vznikl Hellboy? A jak do toho celého zapadá Rasputin?

Všichni fanoušci filmů moc dobře ví, že se Hellboy dostal na planetu Zemi na konci druhé světové války díky rituálu šíleného mnicha Grigoriho Rasputina.

Jeho početí se ve skutečnosti datuje do roku 1574, kdy dívka Sarah uzavřela smlouvu s arcidémonem Azzaelem, aby získala mocné schopnosti. Zároveň se ale stala jeho chotí.

O více než čtyři desítky let později se Sarah na smrtelné posteli snaží vyzpovídat ze svých hříchů, což si Azzael líbit nenechá. Stáhne ženu do pekla, kde je pohlcena věčným ohněm.

A právě z něj se rodí jejich syn. Napůl člověk, napůl démon pojmenovaný jako Anung Un Rama, Zvěstovatel apokalypsy. Hned po narození mu jeho otec Azzael usekne ruku a nahradí ji Pravou rukou zkázy. Mocnou relikvií, jež stvořila a zároveň uvěznila Ogdru Džahad, sedm prastarých bohů, kteří jsou katalyzátorem konce světa.

A dál už to znáte. Kdyby vás ale přece jen zajímalo víc, neváhejte si pustit naše velké tematické video.

Z komiksu na plátno: Hellboy a jeho nádherný svět