Slavná sci-fi franšíza Terminátor se k nám už brzy vrátí se vší parádou. A to v podobě slibně vyhlížejícího animovaného seriálu Terminator Zero od Netflixu, který však také patřil mezi oběti nedávného velkého úniku chystaných animáků zmíněné streamovací služby na internet. Možná ale i vy (už s jistou dávkou zoufalství) pořád vyhlížíte nějaký hraný film, který by se kvalitou mohl konečně hrdě postavit vedle první dva díly od Jamese Camerona. A loni na jaře vysvitla jistá naděje, protože slavný filmař odhalil, že píše scénář k novému terminátorskému filmu. Jak to s ním ale po více než roce vypadá?

Inu, dobrou zprávou je, že Cameron s ním stále počítá. V nedávném rozhovoru pro The Hollywood Reporter, ve kterém se filmař mimo jiné bavil i o výše zmíněném animovaném seriálu a propagoval svou dokumentární sérii OceanXplorers, prohlásil, že stále pracuje na svém terminátorském projektu. Když byl však dotázán na upřesnění, Cameron prohlásil, že je to přísně tajné. Pak zažertoval, že by nerad za redaktorem vyslal potenciálně nebezpečného robotického agenta, kdyby si pustil pusu na špacír. 

Zdá se, že Cameron na dalším filmovém Terminátorovi stále pracuje, ovšem nikam nespěchá. A už před rokem vlastně také uvedl, že proč si s projektem dává na čas. Cameron chce před dokončením výroby vidět, kam až nynější vzestup umělé inteligence dospěje a jak se s ní věci vlastně vyvrbí. Z výsledku tak bude evidentně čerpat inspiraci.

Ještě také připomeneme, že na konci roku 2022 probíral Cameron během rozhovoru pro podcast Smartless probíral možnost udělat kompletní restart celé značky. Ale zda k tomu skutečně dojde, zatím nevíme. Arnold Schwarzenegger, který je bezesporu nejznámější tváří celé franšízy, minulý rok každopádně prohlásil, že už legendární značce dal sbohem.

,,Filmová série neskončila. Já jsem skončil. Zcela jasně se ke mně doneslo, že co se týče Terminátora, tak svět ho chce posunout k jiným motivům. Někdo musí přijít se skvělým nápadem. Terminátor byl z velké části zodpovědný za můj úspěch, takže k němu mám velice vřelý vztah.“

Je samozřejmě možné, že pokud se Cameronův nejnovější film eventuálně dostane na světlo světa, tak režisér ještě herce přesvědčí, aby se vrátil. Ale jak nám ostatně dokázal třeba Terminator Genisys (2015), Schwarzeneggerova účast rozhodně není žádnou zárukou kvality. 

Každopádně uvidíme, co se nakonec z Cameronova chystaného Terminátora vyklube. Slavný režisér se objevil na nedávné Disneyho akci D23 Expo, kde mluvil o Avatarovi 3, který již zná svůj oficiální název. Co se seriálu Terminator Zero týče, na Netflixu se objeví 29. 8. 2024.