Tak tohle se doopravdy nepovedlo. Tenhle týden se nese v poměrně chmurném duchu, jelikož Netflix a další distributoři trpí na obrovský únik mimořádně očekávaných anime a animovaných seriálů. Na internet se dostaly ukázky titulů, mezi nimiž najdeme Terminator Zero, Ranma 1/2 a Dandadan. To ale není jediná katastrofa. Na sociálních sítích se začaly objevovat úniky i jiných seriálů. Konkrétně Fairly Odd Parents: A New Wish!, Spellbound, Plankton: The Movie, Jentry Chau vs. The Underworld a v neposlední řadě druhá řada Arcane.

Je poměrně běžné, že se různá anime dostanou na internet dříve, než by měla. Třeba i v podobě záběrů natočených na mobil na akcích z Comic-Conu nebo Anime Expo. V tomhle případě se ale bavíme o skutečně důležitých a očekávaných titulech. Dandadan má být k dispozici 6. října, přičemž 7. října má premiéru i u našich kinech. Terminator Zero se má na Netflixu objevit už 29. srpna a Ranma 1/2 5. října. Co ale začalo jako únik pouhých úvodních znělek se následně znásobilo.

Z důvodu solidarity a podpory tvůrců nebudeme zmiňovat, kde přesně se uniknuté informace nachází, ale v současné době se jedná o zveřejnění následujících: první čtyři díly Ranma 1/2, prvních šest dílů Dandadan, premiéra třetí série Re:ZERO - Starting Life in Another World, Mononoke the Movie: Phantom in the Rain a osm dílů Terminator Zero.

Anime ale není jediné odvětví, které je tímto únikem poškozené. Na pirátských stránkách a dalších službách se objevily celé epizody očekávaného pokračování seriálu Arcane. Než se vydáte do temných hlubin internetu, tak vám vřele doporučuji na tenhle nápad zapomenout. Když už pro nic jiného, tak už jen kvůli úctě k tvůrcům, kteří jistě plánují velkolepé odhalení, jako tomu bylo naposled. Navíc se jedná o záběry, které měly být použity pouze pro interní účely. Znamená to tedy, že krom mizerné kvality je na nich velké množství trademarků, časovačů, jezdících titulků a dalších věcí, která vám sledování znepříjemní.

Jak se k tomu postaví Netflix a společnost Riot, zatím jasné není. Každopádně bude mít tento únik negativní dopad pro mnoho stran. Jak pro anime průmysl, který už takhle trpí mizernými pracovními podmínkami, tak pro Netflix, jenž v tuhle chvíli přišel o několik skvělých taháků (na které se netrpělivé čeká už pár let), tak i pro samotný Riot, jenž pravděpodobně měl v plánu vytvořit kolaboraci Arcane s Mistroství světa v League of Legends. Zároveň tím velmi trpí i jednotlivá studia a streamovací anime platforma Crunchyroll.