Nechceme to zakřiknout, ale na konci měsíce se možná po velice dlouhé době dočkáme nového Terminátora, který bude opravdu kvalitní. Animovaný seriál Terminator Zero se pochlubil plnohodnotným oficiálním trailerem, který si můžete pustit výše.

Příběh nás zavede do roku 2022, kdy už několik desetiletí probíhá ničivá postapokalyptická válka mezi zbytky lidstva a nekonečnými armádami strojů zlé umělé inteligence Skynet. Jednou z hlavních hrdinek se stává bojovnice jménem Eiko (Sonoya Mizuno), která se musí vrátit zpět v čase do roku 1997, aby změnila osud lidstva.

Jejím úkolem bude ochránit vědce jménem Malcolm Lee (André Holland), geniálního počítačového programátora a otce tří dětí, jehož pronásledují noční můry o apokalyptické budoucnosti. Ten chystá vypustit nový systém umělé inteligence jménem Kokoro (Rosario Dawson), který by mohl Skynetu vzdorovat a zachránit tak lidstvo před katastrofou. Skynet se ale samozřejmě uchýlí ke své oblíbené strategii. Vyšlo do minulosti jednoho ze svých terminátorů (Timothy Olyphant), který dostane za úkol zlikvidovat Malcolma a jeho děti.

Trailer vypadá skvěle, teď už se jen musíme modlit, aby se nedostavilo nějaké hořké zklamání. Však se to v rámci této slavné franšízy už stalo několikrát. 

Mezi výkonné producenty patří společnost Skydance a japonské animační studio Production I.G.

O režii jednotlivých epizod se postaral japonský filmař Masashi Kudo (Hajate no gotoku!).

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Mattson Tomlin, který nám například nadělil sci-fi Matka versus android (2021), zároveň také pracuje s Mattem Reevesem na druhé části Batmana s Robertem Pattinsonem.

Na Netflixu od 29. 8. 2024.