První filmová sólovka Black Widow je jedním z těch projektů, se kterým pandemie Covid-19 zamávala více než by bývalo bylo zdrávo. V ideálním světě by film pronikl na filmová plátna v dubnu loňského roku. Nicméně kina jsou zavřená a Black Widow se odkládala a odkládala. Nakonec je její premiéra naplánována na devátého července, a to jak pro kina, tak pro online službu Disney+.

Ta se u nás zatím není dostupná a případný den, kdy se znovu otevřou promítací sály, si nedovolím ani tipnout. I když červenec je stále relativně daleko a do té doby se může stát opravdu cokoliv. Takže špetka naděje na stihnutí případné premiéry stále existuje.

Datem vydání ale přísun informací o příběhu Natašy Romanov alias Black Widow nekončí. Marvel Entertainment nás láká nejnovějším trailerem. A musím říct, že upoutávka, kde hrají prim hlavní herečka Scarlett Johansson v roli Black Widow a další dvě ženské herečky Rachel Weisz a Florence Pugh,příjemně překvapila.

Rachel Weisz by měla ztvárnit postavu Meliny Vostokoff alias Iron Maiden a Florence Pugh Yelenu Belovu. Společně s Natašou tato trojice představuje bývalé členky KGB a tajného projektu Black Widow a vlastně jsem velmi zvědavý, jaká bude mezi aktérkami chemie. V komiksech se rozhodně nejedná ve většině případů o tradiční spojence. Tím není ani další hlavní postava, Red Guardian v podání Davida Haboura. Z trailerů je však cítit něco jiného.

Z nich se dá vyčíst, že všichni mají společnou minulost, která se přemění ve společný cíl. Dokonce všichni čtyři na mě působí jako rodina. Myslím si ale, že zdání může klamat a ve filmu se můžeme dočkat nejednoho překvapení.

Jsem velmi spokojený, že se nebude jednat přímo o origin Black Widow, protože superhrdinské originy mi přijdou všechny na jedno brdo. Jedna šablona neustále roubovaná na nové hrdiny mě už unavuje. Zasazení Černé vdovy mezi filmy Captain America: Civil War a Avengers: Infinity War je za mě skvělou volbou, která nabízí daleko více možností. 

Očekávat ale můžeme i velké množství flashbacků, které dotvoří pozadí minulosti Black Widow a propojí ji s přítomností. Kdo ale bude hlavním antagonistou? Zatím vše nasvědčuje, že jím bude Taskmaster. Otázkou však zůstává, kdo se schovává za maskou, protože to dle mého nemusí být úplně klasický komiksový Taskmaster.

Neměli bychom zapomínat, že ve filmu bude Nataša na útěku před Americkou vládou a Shieldem a své si k tomu určitě řekne i generál Thadeus Ross. Možná si vybavíte hlášku z prvních Avengers, kdy se Black Widow baví s Lokim, který je uvězněný v ústředí Shieldu.

Loki tam Natašu osloví jako Dreykovovu dceru. Dreykov se s velkou pravděpodobností objeví i ve filmu samotném. V traileru, domnívám se, dokonce promlouval k Taskmasterovi a říkal mu, aby přivedl dceru domů. Tohle pomrknutí dává případným spekulacím novou šťávu a sám sem zvědav, jestli opravdu Nataše půjde o zničení Rudé místnosti, kde se cvičí nová várka Černých vdov, nebo v tom bude něco víc.

Všechny trailery, včetně toho posledního, na mě působí, že by film mohl mít atmosférou blízko k druhému dílu kapitána Ameriky a za mě by to bylo velké plus, protože už roky okupuje Winter Soldier na mém osobním filmovém Marvel žebříčku bezpečně první místo. A další film s podobnou atmosférou si rozhodně nechám líbit.

Co vy a Black Widow? Myslíte si, že trailer toho prozrazuje příliš, nebo že šikovně láká diváky, a tak trochu lže o příběhové pointě? Snad se odpovědí na všechny otázky dočkáme už v na začátku července a nejlépe v pohodlí kinosálů a promítacích místností.