S příchodem pondělka se opět hodí podívat se na žebříček světových tržeb. K žádným velkým změnám však od minula nedošlo. Za zmínku určitě stojí, že minulý pátek vstoupil do amerických kin očekávaný horor Jordana Peela jménem Nope. Nutno ovšem dodat, že snímek se ještě nedostal do všech světových kin. Některé země, včetně České republiky, film uvedou až příští měsíc, u nás to bude až 18. 8. 2022. Snímek tak po zahajovacím víkendu vydělal 44 milionů dolarů, což z rozpočtu 68 milionů není úplně špatný začátek. Obzvlášť s ohledem na to, že film se ještě v mnohých světových kinech neobjevil. Zda bude film opravdovým komerčním úspěchem, se tak dozvíme až během příštího měsíce. 

Thor: Láska jako hrom se od minulého týdne polepšil o celých 100 milionů, jeho celosvětový výdělek tudíž činí 598 milionů. Což ovšem příliš oslnivý výsledek stále není, obzvlášť s ohledem na poslední vydané marvelovky. Zda v následujících týdnech doběhne druhého Doctora Strange, jehož tržby se de facto zastavily před hranicí jedné miliardy, je zatím ve hvězdách. Pomaličku ho ale dobíhá Jurský svět: Nadvláda, který už má na kontě 920 milionů.

Top Gun: Maverick i nadále válí. Po minulém týdnu už vydělal 1,28 miliard, čímž už komerčně například překonal filmy jako Úžasňákovi 2, hraný remake Krásky a zvířete a první díl Ledového království. Pokračování filmové klasiky z 80. let tak bylo skutečně trefou do černého. 

A na co se můžeme těšit v následujících týdnech? Inu, již 4. 8. vejde do kin očekávaný akčňák jménem Bullet Train, ve kterém ztvární hlavní roli Brad Pitt. Bude se mu komerčně dařit? To se necháme překvapit. Stejně tak bude zajímavé sledovat, jak si v následujících týdnech povede výše zmíněný Nope.