Máme zde rok 2023, se kterým se můžeme těšit na novou nálož nejrůznějších filmových zážitků. Jeden takový nám již za několik měsíců poskytne i chystaná adaptace populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons, která ponese podtitul Honor Among Thieves. Očekávaný fantasy snímek, který ocení především veteráni výše zmíněné legendární hry, se může chlubit poměrně dost sympatickým hereckým obsazením. Hlavními postavami se tak stanou „hrdinové,“ kteří jsou zároveň představiteli jednotlivých herních povolání.

Mezi onu bandu bude patřit také herec Hugh Grant, který by si ve filmu měl zahrát zloděje jménem Forge Fletcher. Údajně by se mělo jednat o zápornou roli, ale je vcelku možné, že později se v příběhu připojí na stranu hrdinů. Každá správná družina dobrodruhů přece potřebuje zloděje. Na druhou stranu je pravda, že zlodějům se dá nejméně věřit. 

Grantova přítomnost ve filmu může být pro mnohé poměrně překvapivá, protože sympatický britský herec je znám především kvůli svým rolím ve slavných romantických komediích jako Notting Hill, Deník Bridget Jonesové a Láska nebeská. Akční fantasy snímek s draky a magií je proto poměrně dost výrazné žánrové odklonění. Co ho tedy na scénáři tak zaujalo? To herec odhalil v rozhovoru pro Collider, kterého se zúčastnil i jeho herecký kolega Chris Pine, představitel barda Edgina. Hugh Grant tak prohlásil následující:

,,Myslím, že na scénáři měl nejvíce zaujal ten fakt, že to je o žabařích. Celá tahle bandička přátel stojí tak trochu za houby. V umění bardském nejsi dobrý [Řekl Grant Pineovi]. A ten kouzelník, kterého hraje Justice [Smith], je fakt hodně špatný. Jak se říká kouzelníkům v Dungeons & Dragons? Čaroděj. Nestojí za nic. A postava Michelle [Rodriguez]. Co je zač? Barbarka. A stále je zabouchlá do svého manžela, který je zas zabouchlý do někoho jiného. Onen břídilský aspekt mě na oné skupině zaujal. Možná je to prostě anglická záliba. Milujeme ztroskotance.“

Příběh nadcházejícího filmu se tak zaměří na skupinku dobrodruhů, které se podařilo ukrást mocný artefakt, nicméně ten se následně dostal do špatných rukou. A to do rukou Rudých čarodějů z Thay, kteří ve světě Forgotten Realms většinou vystupují jako záporáci. Na nějakou extra vážnou podívanou však zapomeňte, snímek se ponese především v odlehčenějším a komediálním duchu. 

Kromě výše zmíněných bude družinu dobrodruhů doplňovat také Regé-Jean Page jako paladin Xenk a Sophia Lillis jako druidka Doric.

O scénář a režii se postarali John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein. Oba dva se například podíleli na tvorbě scénáře k marvelovce Spider-Man: Homecoming a krimi komedii Šéfové na zabití z roku 2011.

Oficiální premiéra je stanovená na 31. 3. 2023.