V roce 2004 doputovala do kin filmová adaptace komiksů Mika Mignola o Hellboyovi, které se ujal legendární mexický režisér Guillermo del Toro. Démonického sympaťáka ztvárnil v té době čtyřiapadesátiletý Ron Perlman, del Torův dobrý přítel, pro kterého se role stala jednou z těch nejvíce ikonických. A jelikož film zaznamenal poměrně slušný komerční úspěch, v roce 2008 jsme se dočkali pokračování s názvem Zlatá armáda. Ani druhý díl si v kinech nevedl vůbec špatně, z rozpočtu 85 milionů dolarů se mu podařilo vydělat přes 168 milionů. Navíc určité události z pokrčování nasvědčovaly tomu, že tvůrci si opravdu nechávají pootevřená vrátka pro případný třetí díl. Toho jsme se ale nakonec nikdy nedočkali. A fanoušci se tak budou muset smířit s tím, že del Torův Hellboy nikdy nebude trilogií… Tedy možná.

V rozhovoru pro The Independent Ron Perlman prohlásil, že fanoušci si třetí díl vlastně zaslouží. Během rozhovoru tak sdělil následující:

,,Dychtím po Hellboyovi 3? Ne, vždyť je mi kur***kých 71 let. Ale fanouškům to dlužíme, opravdu bychom ho jim měli nadělit, protože by to bylo velkolepé zakončení. Takže Guillermo, pokud tohle čteš, nepřestanu tě tlačit k tomu, abys tu zas***ou věc natočil.“

A proč vlastně Hellboy 3 nikdy nevzniknul? Původně byl skutečně v plánu, ovšem kvůli velice nabitému rozvrhu Guillerma del Tora šlo následně všechno ke dnu. Třetí díl byl oznámen už v roce 2010, nicméně del Toro musel projekt odsunout, protože měl plné ruce práce s přípravou snímku Pacific Rim – Útok na Zemi. Osudným se ale stal až rok 2017, kdy del Toro nakonec oznámil, že Hellboy 3 už nikdy nevznikne. 

Nebylo to však naposledy, co jsme rohatého drsňáka na filmovém plátně viděli. V roce 2019 jsme se dočkali rebootu, ve kterém se v hlavní roli objevil David Harbour. Film však kritici a diváci bombardovali negativními reakcemi, přičemž ani samotný box office příliš oslnivý nebyl, z rozpočtu 50 milionů dolarů film vydělal jen něco málo přes 55 milionů. Zda ale Guillermo del Toro vyslyší svého kamaráda a opravdu třetí film natočí, je zatím ve hvězdách. Ocenili byste třetí díl Hellboye?