Minulý měsíc padla poslední klapka druhé řady Rodu Draka, která je nyní v postprodukci, kde se připravuje pro vydání na příští rok. HBO ale evidentně nelení a aktivně pracuje i na dalším seriálovém spin-offu Hry o trůny (2011).

Už dlouho víme, že další seriálová událost ze slavného fantasy světa G. R. R. Martina bude spin-off A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight (Rytíř Sedmi království: Potulný rytíř). Ta bude vycházet ze série jménem Příběhy Dunka a Egga, která se odehrává asi 90 let před událostmi Hry o trůny. Primárními postavami se zde stávají ser Duncan Vysoký, mladý, naivní a odvážný rytíř, a jeho malý panoš Egg, kteří se společně vydávají na velkolepou dobrodružnou cestu.

A zdá se, že HBO už začalo pátrat po hlavních dvou hercích, kteří se zmíněných rolí ujmou. 

Britská castingová režisérka Lucy Bevan nedávno zveřejnila výzvu k obsazení dvou hlavních rolí v jisté sérii HBO. Zatím není známo, o jakou sérii přesně jde, ale podle popisu rolí je poměrně dost pravděpodobné, že půjde právě o Dunka a Egga.

Pro první roli s názvem „Chlapec“ HBO hledá herce ve věku 9-10 let. Na svůj věk bude jeho postava moudrá, sebevědomá a duchaplná. Herec by měl být běloch s modrýma nebo zelenýma očima a bledou pletí. Nesmí měřit více než 137 cm a do března roku 2024 mu kvůli licencování musí být alespoň 9 let.

Pro druhou roli s názvem „Voják“ se hledá herec ve věku 18-25 let, ztvárnit by měl postavu, která je velice vysoká a fyzicky zdatná. Má skromnou povahu a je vnímavý a přemýšlivý. O roli se může ucházet představitel jakéhokoliv etnika. Měřit musí minimálně 193 cm.

Bevan taktéž zmiňuje, že natáčení započne již příští rok, pokud by tedy skutečně šlo o Rytíře Sedmi království, tak evidentně jeho výroba pokročila do další fáze. Je snad možné, že už je scénář dokončený?

Ať už to bude jakkoliv, podle všeho je v plánu vytvořit tři krátké sezóny, které by se na dobrodružství zmíněné dvojice zaměřily. Původní knižní série se skládá ze tří dílů, jmenovitě Potulný rytíř (1998), Přísežný meč (2003) a Tajemný rytíř (2010). Pokud tedy půjde vše dobře, tak veškeré tituly by se mohly dočkat zadaptování. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou pro chystaný spin-off se stal Ira Parker, který se například podílel na psaní Rod Draka. Dále psal epizody k sériím jako Darebák (2013), Poslední loď (2014) a Bude líp (2016). G. R. R. Martin se na projektu podílí jako jeden z producentů, ale zdá se, že pracoval i na scénáři.

Zatím není známo, kdy přesně se spin-offu dočkáme, odhadem by to ale mohlo být někdy v roce 2025. Samozřejmě tedy za předpokladu, že onen seriál, pro který se nyní hledají herci a má se začít natáčet příští rok, je skutečně chystaným dobrodružstvím Dunka a Egga.