Pokud jste fanoušci marvelovek, tak jste dost pravděpodobně zvyklí na to, že po dojetí závěrečných titulků na vás čeká ještě jedna dodatečná scéna. Ale napadlo vás něco podobného udělat u Harryho Pottera? Druhý film ze slavné série o brýlatém čaroději s jizvou na čele (Tajemná komnata) je jediným dílem, ve kterém najdete ještě jednu potitulkovou sekvenci. Není ovšem divu, že na to mnoho lidí nepřišlo, snímky s tak masivní produkcí měly většinou hodně dlouhé titulky, během kterých to diváci už povětšinou vypínali. Na scénu se můžete podívat zde.

Ano, samozřejmě si uvědomujeme, že je určitě spousta fanoušků, kteří si nad scénou jen odfrkli, protože o ní už dávno věděli, ovšem stejně tak existuje i velká část fanoušků, co o scéně neměla sebemenší ponětí. Celá sekvence se samozřejmě neskládá z ničeho extra speciálního, pouze dává určitou tečku za příběhem Zlatoslava Lockharta, tehdejšího bradavického učitele obrany proti černé magii, ze kterého se vyklubal ničemný podvodník, jenž si přivlastňoval zásluhy jiných lidí. Karma a ironie se však chytly za ruce a nadělily Lockhartovi zasloužený konec. Kvůli poničené hůlce Rona Weasleyho na sebe neúmyslně seslal kouzlo zapomětlivosti, což byl trik, díky kterému získal svou nezaslouženou slávu. 

Kdo četl původní předlohy, tak ví, že Lockhart se po událostech ve druhém díle ocitl v Nemocnici svatého Munga, kde se musel nějakým způsobem vyrovnat se svou kompletně ztracenou pamětí. Fanoušci neznalí událostí v knižních předlohách však museli tápat nad tím, co se vlastně s Lockhartem stalo. Ona scéna po titulcích jim tak dá alespoň částečnou odpověď. Ve scéně můžeme vidět rozcuchaného Lockharta ve svěrací kazajce, jehož sláva nabrala dost dramatický obrat. I přestože se nejedná o žádnou důležitou scénu, je alespoň fajn, že nám tím Lockartův příběh pořádněji uzavírá.

Věděli jste o existenci scény?