V pondělí HBO Max oficiálně oznámil, že v Americe jejich služba odstartuje 27. května. Bohůmžel my si budeme muset ještě počkat. Podle předběžných vyjádření HBO plánuje spuštění jejich služby v Evropě až na příští rok. To mi ovšem nebrání v tom, abych navázal na předchozí článek o animovaných seriálech a neinformoval vás o dalších projektech z jejich dílny. V oblasti fantasy a sci-fi HBO Max hned několik zajímavých titulů.

Na platformě bude hostovat mnoho Warner Bros. filmů a seriálů včetně DC filmů a klasických HBO značek jako Hra o Trůny, ale my zde dáme prostor hlavně originálním produktům exkluzivním pro tuto platformu.

Circe: Osmidílná minisérie na motivy knihy Kirké od Madeline Miller, které přepracovává příběh této postavy z řeckých mýtů do podoby moderní fantasy.

Adventure Time: Distant Lands: Další dobrodružství člověka Finna a psa Jaka

DC Superhero High: V čele této komedie stojí Elizabeth Banks. Jak již název napovídá, budeme sledovat počínání hrdinů světa DC na střední škole, což je podobné nedávno vydanému komiksu se stejným tématem.

DMZ: Seriál, který má na starosti výkonná producentka Ava DuVernay. Bude adaptovat komiksovou sérii napsanou Brianem Woodem. Ta pojednává o světe, kde Amerika zažila druhou občanskou válku

Doom Patrol: Tato bizarní partička DC superhrdinů z pera Granta Morrisona se s druhou sérií přestěhuje na HBO Max.

Dune: The Sisterhood: Doprovodný seriál k filmové Duně od Denise Villeneuve. Ten se bude soustřeďovat na Bene Gesseritské sesterstvo, které mají nezanedbatelný vliv na politiku Impéria včetně pouštní planety Arrakis.

Duster: Seriál na jejímž scénáři bude spolupracovat J.J Abrams bude vyprávět o zločineckých syndikátech na americkém jihozápadě v roce 1970.

gen:Lock: První série nového animovaného sci-fi seriálu od Rooster Teeth's, kteří se proslavili hlavně svým seriálem RWBY.

The Green Lantern: Greg Berlanti jenž pracoval na budování Arrowverse dostal na starosti seriál ze světa DC točícího se kolem Green Lantern Corps, kteří mají za úkol dohlížet na právo a pořádek v celém univerzu. V podstatě takový vesmírní policisté.

Gremlins: Secrets of the Mogwai: Tady zatím víme jen to, že půjde o prequel k osmdesátkovému filmu Gremlins.

Justice League Dark: J.J. Abrams bude produkovat seriál ze světa DC o superhrdinech, kteří bojují spíše s mystickými hrozbami nežli inter-dimenzionálními nepřáteli v čele s mágem Johnem Constantinem.

Looney Tunes Cartoons: Bugs Bunny a jeho přátelé se vrací s 80 zbrusu novými 11 minutovými epizodami. Seriál bude jistě upraven pro nové publikum, ale hlavní je, že jsou Looney Tunes zpátky!

Mecha Builders: Spin-off sezamové ulice se známými postavami v anime stylu s mechy. To alespoň tvrdí oficiální synopse.

Overlook: Tento spin-off Kingova Osvícení má na starosti zde již jmenovaný J.J Abrams jako výkonný producent. Má se soustředit na příběhy z nejznámějšího Amerického strašidelného hotelu, jenž se objevil právě ve filmu Osvícení.

Raised By Wolves: Ridley Scott (Království nebeské) produkuje tento sci-fi seriál o androidech, kteří vychovají lidské děti na odlehlé planetě. Náboženské neshody téměř roztrhají lidskou kolonii na kusy.

Rules of Magic: Další spin-off. Navazuje na film Magická posedlost z roku 1988 se Sandrou Bullock a Nicole Kidman. Ten vypráví o současných čarodějkách, jejichž romantické záležitosti komplikuje magie.

Station Eleven: Adaptace knihy mladé kanadské autorky Emily St. John Mandel Stanice 11. Premisa je následovná. Herecká společnost putuje světem poté, co před 20 lety vyhubila gruzínská chřipka 99% tehdejší světové populace.

Strange Adventures: Seriál od Grega Berlantiho a Johna Stephanse (Gotham). V antologickém formátu s hodinovými epizodami nám budou skrze různé DC postavy vyprávět „příběhy o morálce".

Superintelligence: Melissa McCarthy bude v této filmové komedii zkoumat „jistý druh umělé inteligence, který může, ale nemusí ovládnout svět".

The Shelley Society: Gotický horror s mladou autorkou Frankensteina Mary Shelley. Tento seriál je popisován jako viktoriánská verze Akty X.

The Uninhabitable Earth: V tomto seriálu se podíváme na hypotetické příběhy toho, co by se mohlo stát, když lidí nepřestanou ničit tuto zemi. Režisérem bude Adam McKay (Vice).

Tooned Out: Robert Zemeckis (Forest Gump) bude výkonným producentem této komedie o muži, který vidí animované postavičky ze svého dětství během špatného životního období. Tedy něco jako Falešná hra s králíkem Rogerem, ale o krizi středního věku.