O tom, že Abramsova společnost Bad Robot podepsala kontrakt na Justice League Dark jsme již věděli a hlouběji jsme se tomu věnovali v tomto článku. Včetně toho kdo je členem tohoto týmu a jeho filmovou historii. Jen ve stručnosti zopakuji, že se jedná o superhrdinský tým ze světa DC. Je složen většinou z mágů a antihrdinů jako např. John Constantine a Bažináč. Na rozdíl od jejich známějších se zaměřují spíše na hrozby okultního charakteru.

Teď máme nové střípky informací. HBO oficiálně potvrdilo, že se bude jednat o seriál exkluzivně vysílaný na streamovací službě HBO Max. Další podrobnosti jsou však stále nejasné. Kromě toho, že J.J. Abrams bude seriál zaštiťovat jako producent nevíme, jestli se on sám bude podílet na režii nebo scénáři. Minulý rok se Guillermo del Toro nechal slyšet, že napíše scénář k Justice League Dark filmu. Ale zdá se, že z tohoto projektu nakonec sešlo a bude nahrazen zmíněným seriálem.

Zatímco Kevin Feige dohlíží na Marvelovský seriálový vesmír Disney+, vypadá to, že Abrams a Greg Berlanti budou mít velký podíl na tvarování DC světa pro WarnerMedia na HBO Max. Berlanti, po letech strávených tvorbou DC Arrowverse (Arrow, Legends of Tomorrow, Batwoman atd.) v současnosti pracuje na několika projektech pro HBO. Včetně Green Lanterna a Strange Adventures.

Abrams současně pracuje na dalších dvou oznámených seriálech pro HBO Max. První je hororová série inspirovaná Kingovým Osvícením. Seriál ponese jméno Overlook a bude se soustředit na příběhy z nejznámějšího strašidelného hotelu americké fikce. Druhý seriál, jenž bude povodní dílo, na kterém se bude Abrams podílet jako spolu scénárista, se bude jmenovat Duster a prozkoumá vzestup zločineckých syndikátů v roce 1970 na americkém severozápadě.