I když poměrně dlouhou dobu trvalo, než se do světa dostaly konkrétnější informace ohledně franšízy MonsterVerse, zdá se, že nyní universum spojující Godzillu a King Konga konečně našlo své pevné místo. Poté, co proti sobě tato dvě monstra povstala v souboji na život a na smrt a stala se jedním z prvním filmových hitů, které byly vydány v průběhu pandemie, franšíza rychle znovu ožila. V současnosti se připravuje řada projektů, jež si kladou za cíl rozšířit filmovou sérii. Jednoho z nich se dokonce chopila i americká Apple TV+.

Streamovací platforma prostřednictvím internetového magazínu Deadline zvedla masivní vlnu reakcí ze strany fanoušků Godzilly, nakolik prozradila, že se nechystá jen další celovečerní film s tímto gigantickým ještěrem, nýbrž rovnou celá televizní série. Na té by měl podle dostupných informací pracovat sám Adam Wingard, režisér megafilmu Godzilla vs. Kong (2021), který už dříve oznámil nejen návrat k filmovému projektu, ale také účast na vývoji anime seriálu ze stejného universa.

Mezi klíčové aspekty, které nedávno spatřily světlo světa, patří bezesporu také synopse nadcházejícího projektu. Ta ostatně zní následovně: „Po bouřlivé bitvě mezi Godzillou a Titány, která srovnala San Francisco se zemí, a po šokujícím zjištění, že monstra jsou skutečná, sleduje příběh bezejmenné série cestu jedné americké rodiny za odhalením skrytých tajemství a odkazu, který je spojuje s tajnou organizací známou jako Monarch.“

Ačkoliv zatím o chystaném projektu není známo mnoho informací, je více než zřejmé, že zůstane věrný filmům, které byly dosud vydány. Seriál bude produkovat společnost Legendary Television a výkonnými producenty budou spolutvůrci Chris Black – který bude rovněž showrunnerem – a Matt Fraction společně s Jobym Haroldem a Tory Tunnell. Vzhledem k tomu, že se franšíza MonsterVerse po vydání Godzilla vs. Kong rychle rozšiřuje, je nasnadě očekávat, že k fanouškům brzy doputují další novinky o této sérii a několika dalších projektech, které by se mohly odvysílat v nepříliš vzdálené budoucnosti.