Třetí série Mandaloriana přišla o jednu ze svých stěžejních postav. Představitelka Cary Dune Gina Carano již není zaměstnancem firmy Lucasfilm a Disney. Kvůli svým kontroverzním příspěvkům na sociálních sítích, byla již dlouhou dobu v hledáčku svých zaměstnavatelů i fanoušků. Její počínání převážně na Twitteru, Tik Toku a Instagramu dalo vzniknout hashtagu #FireGinaCanaro a nyní můžeme potvrdit, že si Gina svou aktivitou na sítích zavřela nadobro dveře do jakéhokoliv projektu Star Wars Univerza. 

Na druhé straně fanoušci kontrují hastagem #WeLoveGinaCarano a vyjadřují tak podporu herečce, jejíž jméno je momentálně propíráno ve všech médiích.

"Gina Carano není v současné době zaměstnána společností Lucasfilm a neexistují žádné plány pro její budoucí návrat. Její příspěvky na sociálních sítích hanobící lidi rozdílných náboženských či kulturních identit jsou odporné a nepřijatelné." Tak zní oficiální stanovisko slavné společnosti.

A čím se bývalá zápasnice MMA provinila? Není toho zrovna málo. Posledním hřebíčkem bylo její prohlášení, že během 2. světové války nebyli Židé mláceni nacistickými vojsky, ale pouze svými sousedy, kteří je nesnášeli. Pronesla také tvrzení, že být v dnešní době republikánem je jako být Židem během holocaustu. 

Gina Carano je velkou podporovatelkou bývalého prezidenta Spojených států amerických Donalda Trumpa. Jako spousta dalších podporovatelů i ona vyslovila několikrát nedůvěru ve volební systém a požadovala přepočty hlasů při vítězství Joe Bidena.

Její aktivita na sociálních sítích se nevyhnula ani palčivým otázkám dnešní doby. Několikrát vyjádřila svou skepsi vůči epidemii zapříčiněné covidem a projevuje jistou nespokojenost s nošením roušek na veřejnosti.

Gina měla na sociálních sítích konflikt s trans komunitou. V době, kdy se na sociálních sítí zvedla vlna podpory související s pohlavím a sexualitou, si někteří jedinci dávali do svých bio poznámek zájmena, jakými se přednostně identifikuje jejich osoba.

Představitelka Angel Dust z prvního Deadpoola nejprve vyjádřila podporu lajkem u příspěvku, který tento fenomén odsuzoval. Posléze si do vlastního bia přidala tři slovíčka boop/bop/beep, tedy citoslovce, jimiž se projevuje ve Star Wars robůtek R2D2. Tenhle úkon negativně zapůsobil na celou trans komunitu a problém byl na světě. Gina posléze sama přiznala, že si celou situaci nechala vysvětlit od svého kolegy Pedra Pascala a své provokativní bio smazala.

Zdroje blízké vedení Lucasfilmu sdělují, že vyhazov Giny Carano se připravoval měsíce dopředu a čekalo se pouze na poslední kapku, která by to celé odstartovala. Zmínka o Židech a holoucaustu je tou onou pověstnou kapkou, i když v tomhle případě je to spíše pořádný kýbl vody, který donutil Lucasfilm společně s Disneym k takto razantnímu kroku.

UŽ DVA MĚSÍCE HLEDAJÍ DŮVOD, PROČ JI VYHODIT A DNES TO BYLA POSLEDNÍ KAPKA.

ZDROJ BLÍZKÝ LUCASFILLMU PRO THE HOLLYWOOD REPORTER

Smutné je, že to znamená její konec ve všech projektech Star Wars nejenom v Mandalorianovi. Své místo měla najít i v připravovaném spin-offu Rangers of the Old Republic a ve filmu s Boba Fettem. Těmto smělým plánům je s největší pravděpodobností konec.

Otázkou zůstává, co bude dál s kariérou herečky, jež má bohaté zápasnické zkušenosti. Návrat do bojového oktagonu určitě může být jednou z variant, kdyby nemohla sehnat roli jako herečka.

Jedno je však jisté, v Lucasfilm musí urychleně hledat castingovou náhradu za Ginu Carano a vůbec netušíme, co dál bude s postavou Cary Dune, která je po Baby Jodovi a Mandalorianovi třetí hlavní postavou seriálu. Jak se k celé kauze stavíte vy? Bude vám Gina chybět?