Jedna z nejznámějších tváří současných filmových a seriálových záporáků patří zcela nepochybně charismatickému herci Giancarlovi Espositovi. I přestože se už objevil ve slavných filmech jako The Cotton Club, Smoke a Obvyklí podezřelí, skutečnou pozornost na sebe upoutal poté, co se objevil ve druhé sérii legendárního seriálu Breaking Bad, v němž ztvárnil drogového bosse Gustava Fringa. Tuto roli si následně zopakoval i v prequelovém seriálu Better Call Saul, jemuž zanedlouho dojede již šestá sezóna. A jelikož Esposito dokázal, že role záporáků jsou vyloženě pro něho, následně se v roce 2019 objevil ve Star Wars seriálu Mandalorian, kde ztvárnil nelítostivého Moffa Gideona.

Nyní známý herec pokukuje po roli slavné postavy z marvelovského univerza. Ale překvapivě se o žádného záporáka nejedná. 

Herec se nedávno objevil na akci TJH Superhero Car Show & Comic Con v texaském San Antoinu. Na té Esposito odhalil, že již s Marvelem o určité roli v MCU jednal. A i přestože si moc dobře uvědomuje, že mnozí fanoušci by ho rádi viděli v roli Magneta z X-Menů, případně Doctora Dooma z Fantastické čtyřky, sám by prý rád šel do něčeho krapet jiného. Pokud by se Esposito skutečně měl připojit k MCU, velice rád by ztvárnil Charlese Xaviera alias Profesora X.

Není už žádným tajemstvím, že MCU chce do své extrémně rozsáhlé rodiny taktéž přivítat nové filmové verze populárních X-Menů. Pro jejich příchod už každopádně kapánek dláždí cestu tituly jako Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Ms. Marvel. Zda ale Esposito skutečně jednal o roli mocného telepata, je zatím ve hvězdách. Je rozhodně stále možné, že mu Marvel chtěl opravdu hodit k nohám roli nějakého toho padoucha. 

Posledního hraného a plnohodnotného dobrodružství bandy sympatických mutantů (pokud tedy nepočítáme snímek Noví Mutanti z roku 2020) jsme se dočkali ve filmu s názvem X-Men: Dark Phoenix. Jde nicméně o snímek, který zaznamenal ohromný komerční neúspěch, přičemž mnozí fanoušci film považují za ten vůbec nejhorší ze série. V roce 2017 však studio Disney odkoupilo 20th Century Fox, pod kterým veškeré filmy ze série vznikaly. Díky tomu Disney získal na X-Meny veškerá práva, přičemž je už potvrzené, že z nich bude chtít udělat součást MCU rodiny.

Líbil by se vám Giancarlo Esposito v roli Charlese Xaviera?