Skotský sympaťák Gerard Butler to v poslední době s těmi akčními thrillery poměrně rozjel. Minulý rok se například objevil ve snímku Copshop od Joeho Carnahana, přičemž taktéž se připravuje zopakovat si hlavní roli v pokračování úspěšného snímku Dokonalá loupež z roku 2018. A jak se zdá, brzy se dočkáme dalšího projektu. Deadline totiž oznámil, že Gerard Butler momentálně jedná se scénáristou Derekem Kolstadem, tvůrcem celé filmové série Johna Wicka, o tvorbě filmové adaptace knihy Jeffa Lindsaye. Pokud jste fanoušci seriálu Dexter, tak byste ono jméno měli určitě znát. Lindsay je totiž autorem původních knižních předloh, ze který slavný seriál vychází. Butler a Kolstad však plánují zadaptovat jiné dílo. 

Řeč je o knižní sérii jménem Riley Wolfe, která se skládá z pouhých dvou dílů – Just Watch Me a Fool Me Twice. A jelikož je Lindsay velký fanda anti-hrdinů (což je z Dextera očividné), tak ani zde nebude hlavní protagonista žádným Mirkem Dušínem. Hlavní hrdina Riley Wolfe je totiž zločincem, ovšem má určitý kodex, který by se jistojistě líbil Robinu Hoodovi. Okrádá (a občas i zabijí) především ty nejbohatší lidi na světě. V knize Just Watch Me si tak vyhlídne obzvlášť náročný úkol. Bude muset ukrást íránské korunovační klenoty, což se ukáže být vůbec tou nejnáročnější věcí, k jaké se kdy odhodlal. Nemluvě také o tom, že mu na záda začíná dýchat zkušený policista, který se ho snaží dopadnou už celá léta. Gerard Butler by si tak se vší pravděpodobností zahrál právě Rileyho Wolfa. 

Snímek, který by měl zadaptovat události z první knihy série, bude mít pod palcem studio Sculptor Media. Sám Kolstad by se tak měl ujmout úlohy jak hlavního scénáristy, tak i režiséra. Filmař je údajně nadšený z toho, že nabírají na palubu právě Butlera. Oficiální datum premiéry zatím neznáme, ale jelikož by měla produkce začít někdy během poslední čtvrtiny letošního roku, tak pravděpodobně to bude až někdy v roce 2023, případně 2024.