Minulý týden jsme se dozvěděli, že na seriál Gen V, který bude spin-offem populární série The Boys (Banda), nebudeme muset čekat příliš dlouho. A Amazon to nedávno potvrdil stanovením oficiální premiéry. První tři díly krvavé a opět řádně dospělácké podívané budou premiérovat 29. 9. 2023 na službě Amazon Prime Video. Další díly k nám posléze budou přicházet vždy po týdnu. Dočkat bychom se každopádně měli osmi epizod, které snad nebudou dělat původní sérii žádnou velkou ostudu.

Příběh by se měl zaměřit na generaci superhrdinů, kteří za své nadpřirozené schopnosti vděčí séru Compound V. Zavítat bychom s nimi měli do Univerzity Godolkin, kterou má pod palcem z původního seriálu známá společnost Vought International. Veškeří mladí a soutěživí hrdinové otestují své fyzické a morální hranice, v rámci čehož budou soupeřit o velmi žádané nejvyšší hodnocení školy.

Když ale vyjdou na světlo světa temná tajemství univerzity, studenti budou muset rázem přijít na kloub tomu, jakým typem hrdinů se vlastně stanou. Už první trailer z konce minulého roku dával jasně najevo, že ani chystaný spin-off se s galony krve a pořádnou brutalitou nebude vůbec držet zpátky. A doufáme, že v nejbližší době se dočkáme nějaké nové upoutávky, která nám toho ukáže ještě více.

Čtvrté řady původního seriálu se letos kvůli momentálně běžící stávce scenáristů a herců nemusíme dočkat, ovšem ještě není nutné ztrácet naději. Pokud by ale skutečně došlo k odkladu až na příští rok, Gen V by mohla být pro fanoušky takovou dočasnou náplastí. 

Seriál nám samozřejmě představí také řadu nových postav, jednou z nich bude například superhrdina ve výcviku jménem Golden Boy, jehož si zahraje Patrick Schwarzenegger, syn legendárního Arnolda.

Hlavními tvůrci a scenáristy jsou Tara Butters, Michele Fazekas a Craig Rosenberg, který napsal i pár epizod pro první dvě řady původního seriálu.

Těšit se také můžeme na herce jako Jaz Sinclair, Chance Perdomo, Sean Patrick Thomas, Shelley Conn, Alexander Calvert, Maddie Phillips, Lizze Broadway a Alexandra Castillo.