Už nějakou dobu víme, že v přípravě je zbrusu nový animovaný film o nejslavnějším komiksovém kocourovi na světě. Studio Alcon Entertainment chystá snímek o lenivém Garfieldovi, kterému tentokrát propůjčí hlas Chris Pratt, slavný představitel Star Lorda z marvelovského univerza. A i přestože o oficiálním ději zatím ještě stále podrobné informace nejsou, Broderick Johnson a Andrew Kosove, ředitelé výše zmíněného studia, nedávno oznámili, že k projektu se upsalo další velké herecké eso. Tím bude legendární Samuel L. Jackson, který by měl propůjčit hlas Vicovi, dosud neviděnému otci Garfielda, jehož postava byla vytvořena primárně pro film.

Celý snímek je navíc v poměrně dobrých rukou. O scénář filmu se postaral David Reynolds, který se například podílel na tvorbě slavné pixarovky Hledá se Nemo. Nejvíce se ale proslavil za vytvoření scénáře k oblíbenému animáku Není král jako král z roku 2000, který natočil Mark Dindal. A právě Dindal se také stane režisérem nadcházejícího filmu o Garfieldovi. Je taktéž zodpovědný za vznik animáků jako Kočky netančí z roku 1997 a Strašpytlík z roku 2005. Garfield bude globálně distribuován studiem Sony, přičemž John Cohen a Steven P. Wegner budou celý projekt produkovat. O animaci filmu se z určité části stará i studio DNEG Animation. Jim Davis, který je tvůrcem komiksového Garfielda, bude výkonným producentem s Craigem Sostem a Bridget McMeel.

Garfield je od svého představení v roce 1978 jedním z nejpopulárnějších komiksů všech dob. Zrzavé a líné kocouřisko se dočkalo nejenom několika seriálů, ale i videoher. Za zmínku také stojí dva hrané filmy, ve kterých Garfieldovi propůjčil hlas Bill Murray. Herec však na to dodnes nerad vzpomíná, není divu, oba filmy se totiž příliš pozitivními reakcemi chlubit nemohou. Tak snad si nadcházející animák povede lépe.

Oficiální datum premiéry však zatím ještě neznáme.